ГУР показало відео з атакою і знищенням російського корабля

НОВИНИ 05.03.2024 Коментарі 0

У ніч з 4 на 5 березня спецпідрозділ Голоного управління Міністерства оборони України  Group 13 атакував патрульний корабель чорноморського флоту рф «cєрґєй котов» спільно з Військово-Морськими Силами ЗСУ та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України.

Морські дрони Magura V5 пошкодили корму, правий і лівий борт російської посудини, внаслідок чого вона склала компанію крейсеру «москва».

«Вогневе ураження «котова» відбулосяя у територіальних водах України, неподалік Керченської протоки. Вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів», - йдеться у повідомленні ГУР.

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі Радіо Свобода заявив, що раніше вже були успішні атаки на російське судно, але росіянам вдалося його відновити, повідомляє «Суспільне».

За словами представника ГУР, є загиблі і поранені. Частина екіпажу змогла евакуюватися. На сухопутну територію викликали щонайменше 10 швидких.

Відео знищення

Згодом ГУР опублікувало запис перехопленої розмови за участі командира 184-ої бригади кораблів охорони водного району (новоросійськ), у якій той розповів деталі атаки і знищення судна.

Знищення корабля підтвердили декілька російських «воєнкорів». TГ-канал «Крымский ветер» опублікував відео пропагандистів, на якому знято момент влучання по «котову», котрий відбивав атаку морських дронів.

«Котов» - модульний патрульний корабель проєкту 22160, один із найновіших кораблів у вмф росфедерації. Спущений на воду 2021 року. Четвертий корабель у серії.

Повне водозаміщення – 1 800 тонн. Довжина – 94 метри. Ширина – 14. Автономність плавання становить до 60 діб. Екіпаж – до 80 осіб. Швидкість – 30 вузлів. Автономність плавання – 60 діб. Може нести на борту 12-тонний гелікоптер.

У липні й серпні 2023 року окупанти повідомляли про відбиття атак на патрульні кораблі «котов» і «васілій биков». Повторно корабель атакували у вересні.

18 вересня ГУР заявило, що «котов» унаслідок удару мав пошкодження гвинта й пробоїну в лівому борту вище за ватерлінію розміром 50 см на 100 см.

Фото з відкритих джерел 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: