«Якщо Україна не витримає – не буде Білорусі», - Олексій Францкевич

НОВИНИ 12.07.2022 Коментарі 0

«Сьогодні в Україні вирішується доля Білорусі. Якщо Україна не витримає – не Буде Білорусі, якщо Україна переможе – у нас появиться можливість розпочати процес деокупації Білорусі». Таку думку в понеділок, 11 липня, висловив керівник Білоруського кризового центру у Львові і представник Форуму демсил Білорусі в Україні Олексій Францкевич.

Він розповів учасникам Форуму демократичних сил Білорусі, що сьогодні розпочав роботу в Берліні, про роботу кризового центру, який допомагає як українцям, в основному гуманітарною допомогою, евакуацією, так і білорусам, які звертаються до Центру, зокрема, і щодо питань психологічного чи юридичного характеру.

Що стосується діяльності представництва Форуму демсил Білорусі, який Олексій Францкевич представляє в Україні, то в Офіс Президента та Верховну Раду України надіслано листи про роботу І-го Форуму, що відбувся всередині травня у Варшаві, та прийнятих під час нього резолюціях. Також у міністерство культури й інформаційної політики та Раду національної безпеки й оборони України відправили листи із пропозицією створити спільні робочі групи з протидії військовій російській агресії.

Взяли участь у саміті волонтерських організацій і гуманітарних ініціатив в Україні, що об’єднав понад 200 представників громадських та інших організацій. Серед питань обговорено шляхи співпраці з органами влади та поліпшення взаємодії.

Відбулася зустріч з начальником Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким, під час якої останнього поінформовано про роботу Форуму та його рішеннями. Серед обговорених питань: перетин білорусами державного кордону на ділянці у Львівській області, можливі шляхи верифікації білорусів, які перетинають кордон, організація отримання і продовження білорусами тимчасових дозволів на перебування в Україні, інформаційна співпраця. Досягнуто домовленості про налагодження постійних контактів із представниками Львівської ОВА щодо вирішення нагальних питань, пов’язаних із перебуванням білорусів в Україні. Попередньо домовлено і про надання білоруським організаціям приміщення для діяльності.

Серед іншого – і зустріч з радником міністра внутрішніх справ Анатолієм Геращенком щодо легалізації білорусів України.

Олексій Францкевич наголосив на необхідності визначитися зі структурою представництва Форуму демсил в Україні. А це кол-центр і юристи з міграційного права, які би допомагали білорусам комплексно вирішувати проблеми, яких із дня у день накопичується все більше.

Він повідомив, що в Україні розпочинають кампанію з розподілу білорусів і лукашистів. А у світі потрібно ініціювати ідею визнання Білорусі окупованою путінським режимом територією.  

Поняття «лукашизм» і його ознаки:

«Сьогодні в Україні вирішується доля Білорусі. Якщо Україна не витримає – не Буде Білорусі, якщо Україна переможе – у нас появиться можливість розпочати процес деокупації Білорусі. Тому зараз потрібно робити все, щоби перемогти російського агресора, а потім піти та визволити Білорусь і зайнятися процесами в Білорусі – щоби вона була вільною незалежною, демократичною державою», - сказав Олексій Францкевич.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: