Демократичні сили Білорусі звернулися до Президента та Верховної Ради України

НОВИНИ 17.06.2022 Коментарі 1

Форум демократичних сил Білорусі звернувся до Офісу Президента та Верховної Ради України із готовністю надавати будь-яку допомогу задля перемоги спільного ворога – влади російської федерації і білоруського режиму лукашенка.

«Розуміючи, що народ України веде сьогодні боротьбу не лише за свою свободу, а й за свободу народів Європи загалом, у тому числі і за свободу білоруського народу, учасники Форуму висловлюють прагнення вжити всіх можливих заходів для об'єднання зусиль білорусів, як тих, хто зараз перебуває в Європі, так і тих, хто проживає в Білорусі, з надання будь-якої необхідної допомоги Україні (організація акцій, гуманітарна допомога, допомога біженцям, залучення добровольців до лав ЗСУ та ін.). Усі дії, які вживаються у цьому напрямі, ми готові узгоджувати з владою України», - йдеться у заяві оргкомітету Форуму демократичних сил Білорусі.

ФДСБ також повідомив керівництво України, що у статусі в.о. спеціального повноважного представника білоруського громадянського суспільства в Україні обрано Олексія Францкевича - керівника громадянської ініціативи «Білоруський кризовий центр у Львові».

Оргкомітет просить українську владу за можливості сприяти представникові білоруського громадянського суспільства Республіки Білорусь в Україні задля об'єднання зусиль двох народів у боротьбі проти спільного ворога.

«Висловлюючи надію на встановлення та розвиток плідної співпраці з народом та владою України, учасники Форуму, як представники вільного демократичного народу Білорусі, звертаються з проханням дозволити в Україні роботу постійного представництва білоруського громадянського суспільства, гуртування якого розпочато на базі Форуму демократичних сил Білорусі. Цілями та завданнями Форуму є, насамперед, координація дій білорусів в Україні та за кордоном щодо надання всебічної допомоги та підтримки українському народу у боротьбі з російським агресором та допомога білорусам, які перебувають нині на території України» ,- сказано у зверненні.

Попри те, що диктатор лукашенко та його окупаційна адміністрація використовує армію Білорусі для створення загроз на білорусько-українському кордоні, вільні білоруси готові організуватися пліч-о-пліч проти путінської маріонетки.

«Боротьба українського народу надихає білорусів та вселяє їм надію на друге дихання задля подолання режиму Олександра Лукашенка», - сказано у зверненні.

Як повідомляв ЗІФ, Форум демократичних сил Білорусі відбувався 16-17 травня у Варшаві (Польща). Захід зібрав понад сто представників різних політичних сил, громадських і волонтерських організацій Білорусі, а також представників білоруської діаспори різних країн світу й України. Учасники зібрання визнали, що «20 лютого 2022 року завершився процес окупації Республіки Білорусь режимом Кремля, а Александр Лукашенко з того час де-факто являється представником воєнного окупаційного режиму, який служить путіну». Про такий факт зафіксовано у фінальній резолюції Форуму.

Окремо від резолюції, на заході прийняли «Звернення учасників Форуму демократичних сил Білорусі до жителів України та міжнародної спільноти», в якому декларується готовність білорусів до солідарної з українським народом у боротьбі проти спільного ворога – шовіністичного режиму В.В. Путіна, що узурпував владу в російській федерації і використовує її для реалізації російських імперських устремлінь щодо окупації та подальшої колонізації наших країн.

У зверненні Форуму, зокрема, містився заклик до міжнародної спільноти від імені народу Білорусі надати Україні всеосяжну фінансову та військову допомогу та посилити політичний та економічний тиск на російську федерацію та її маріонетковий режим в окупованій Республіці Білорусь.

Також учасники Форуму висловили свою вдячність владі та народу України за наданий у 2020-2021 роках тисячам громадян Республіки Білорусь притулок від переслідування з політичних мотивів.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

2022-06-18 07:07:46

Я белоруска!Живу много лет уже в Украине.То что сейчас происходит в Украине,не пожелаешь и врагу.Бомбят день и ночь города,села русские окупанты.А самое главное,гибнут мирные люди и дети.Кто их сюда звал нас освабождать,кого от кого?Все это бред!Я всегда любила своюРодину Белоруссь!Но сейчас,когда с территории моей родины разрешает Лукашенко стрелять ,выпускать ракеты,грош цена ему!Я знаю,что он просто боиться остаться один с Путином-Гитлером в изоляции от всего мира..И чем это грозит экономики.Но он сам и только он пошел на поваду у этого бункерного деда!Следующая будет Белорусь!Обращаюсь к мотерям моей Родины:Не допустите втягивания Беллруссии в эту кровавую войну!Гибнуть будут ваши дети,не его 3 сына!Они все потом удерут,а ваши погибнут не за что.Украинских хоронят как героев на своей земле,а ваших будут как окупантов!Мира вам!Жыве Белоруссь!

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: