Всупереч рашапропаганді, у Києві поки що не буде пам’ятника Байдену

НОВИНИ 01.12.2023 Коментарі 0

Росіянські анонімні ТГ-канали розганяли інформацію про те, що в українській столиці замість нещодавно знесеного пам’ятника Пушкіну буцімто встановлять монумент на честь американського президента Джозефа Байдена. Для більшої «правдивості» до цієї «новини» додають фейковий план самого пам’ятника і його кошторис.

За весією фейкоментів, на будівництво виділили близько 10 мільйонів гривень. Монумент «Партнери назавжди» нібито зображує Джо Байдена, який тисне руку Володимиру Зеленському. Також рашисти зазначили назву реальної компанії, яка буцім займатиметься створенням такого проєкту.

Замовником, за їхньою версією, був Український культурний фонд (підпорядкований Мінкульту та інформполітики). Однак на сайті державних закупівель Prozorro, наприклад, нема жодного тендеру на встановлення пам’ятника Джо Байдену від цієї держустанови. Більш того, ані Мінкульт, ні афілійовані структури не згадували про такий проєкт у своїх соцмережах. А новину поширюють лише в російському сегменті соцмереж.

При цьому компанія «Метінвест Холдинг», яка за документами росіян є виконавцем проєкту, спростувала повідомлення про виготовлення монумента Джо Байдену.

У відкритих джерелах «Вокс Україна» не знайшли жодної інформації про пам’ятник, який планують встановити замість монумента Пушкіна. Також українські та іноземні медіа не писали нічого про зведення композиції «Партнери назавжди» на честь Джо Байдена. Єдине, що встановили на честь Байдена у Києві — це табличка на Алеї сміливості, розташованої навпроти Верховної Ради.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: