Вибухівку для потреб України виготовляттмуть у Литві. Розглядають й інші спільні проєкти

НОВИНИ 17.10.2024 Коментарі 0

Українська компанія спорудить у Литві завод з виробництва вибухівки RDX (гексоген). Уже підписано , протокол про наміри щодо співпраці з українською компанією. Будівництво заплановано розпочати наступного року. 

Про це повідомляє LRT із посиланням на міністерство економіки та інновацій Литви. Назву компанії і місце розташування майбутнього заводу не оприлюднюють. Проте минулого тижня литовський уряд зарезервував три ділянки державної землі для потреб оборонної промисловості в Паневежському районі країни.

«Підприємство працює в особливо чутливому секторі, і литовський підрозділ діятиме під спільною оборонною парасолькою України, але через війну в Україні, що триває, і стратегічну важливість цього підприємства назва підприємства поки не буде розкрита», - пояснили у міністерстві

«Ми активно розвиваємо оборонну співпрацю з нашим партнером – Україною», - цитують міністерку економіки й інновацій Аушріне Армонайте (на фото / LRT).

Віце-міністерка економіки й інновацій Еріка Курочкіна, яка підписала угоду, сказала, що новий завод з виробництва вибухівки – це один із декількох спільних оборонних проєктів, запланованих Литвою та Україною.

«Литовці й українці також обговорюють розробку дронів та інших оборонних технологій», - сказала Курочкіна.

До слова, вибухівка RDX, або гексоген, характеризуються швидкою детонацією, високою потужністю вибуху та високою вибуховою віддачею.

Гексоген використовують для виготовлення різних бомб, мін та інших вибухових речовин (його можна використовуватися як окремо, так і у суміші з іншими вибуховими речовинами).

LRT нагадує, що цього року ще два інвестори оборонної промисловості оголосили про свої плани у Литві: наприкінці вересня у Вільнюсі підписано меморандум про взаєморозуміння з американським гігантом оборонної промисловості Northrop Grumman, який планує до середини 2026 року змонтувати на території заводу зброї в Гірайте (Каунаський район) лінію з виробництва боєприпасів калібру 30 мм.

У той же час німецький оборонно-промисловий концерн Rheinmetall планує інвестувати понад 180 млн. євро у завод з виробництва 155-міліметрових артилерійських боєприпасів у Радвілішському районі, що дозволить створити не менше 150 нових робочих місць.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: