Литва спільно зі США організовують виробництво боєприпасів

НОВИНИ 23.09.2024 Коментарі 0

Американський оборонний гігант Northrop Grumman змонтує лінію для виготовлення боєприпасів калібру 30 мм на литовському заводі зброї в Гірайте, що в Каунаському районі. Для цього створять окреме підприємство, в якому Литва візьме участь.

Про це заявила міністерка фінансів Литви Ґінтаре Скайсте, повідомляє LRT. За її словами, інвестиції можуть становити десятки мільйонів євро, проте розподіл витрат буде визначено на наступних етапах переговорів. Проте Литва прагне мати право голосу в управлінні новоствореною компанією.

Міністр національної оборони Лаурінас Кащюнас підтвердив, що керівництво заводом залишиться в руках Литви. Крім того, на пізніх етапах переговорів стане зрозумілим, яку частину продукції Литва закуповуватиме у нового підприємства.

Уряд Литви у понеділок підписав меморандум із Northrop Grumman про співпрацю у зміцненні оборонної промисловості країни.

Довідково

Northrop Grumman Corporation – американська багатонаціональна аерокосмічна та оборонна компанія. Маючи 95 000 співробітників і річний дохід понад 30 мільярдів доларів, це один із найбільших у світі виробників зброї та постачальників військових технологій. Фірма посіла 101-ше місце в рейтингу Fortune 500 найбільших корпорацій Америки 2022 року. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: