Українські діти як маркер майбутнього Світу

АНАЛІТИКА 05.04.2023 Коментарі 0

Воєнні злочини росії в Україні поступово набирають чітких обрисів: їх документують, структурують і починають – на жаль, кволо – запускати юридичні механізми для притягнення до відповідальності. Один із найчутливіших злочинів росіян, на якому акцентують увагу у світі, стосується українських дітей. Ордер з Гааги на арешт путіна – тільки перший крок…   

Від початку російської агресії проти України Польща документує воєнні злочини, вчинені російськими загарбниками. Одним із таких злочинів є викрадення та перевезення українських дітей на територію російської федерації та піддавання їх примусовій русифікації.

У ПОЛЬЩІ В ДІЯХ КРЕМЛЯ ВБАЧАЮТЬ ГЕНОЦИД УКРАЇНЦІВ

Про це написав на урядовому сайті уповноважений з безпеки інформаційного простору Республіки Польща Станіслав Жарин.

«Від початку повномасштабного вторгнення в Україну росіяни скоїли численні воєнні злочини проти мирного населення. Підрахунки з початку війни свідчать про тисячі українських дітей, яких депортували на територію Росії та піддали примусовій русифікації. Це свідчить про те, що метою Кремля є знищення української нації», - йдеться у тексті.

За словами автора, через високу інтенсивність воєнних дій росії в Україні встановлювати точні дані цього виду злочину значно ускладнено. Проте за наявними даними українських і міжнародних інституцій від початку повномасштабної агресії можна простежити злочинні механізми, що їх російська федерація застосовує проти цивільного населення на окупованих українських територіях.

«З початку агресії в лютому 2022 року до травня того ж року до Росії вивезено понад 1 млн українців, у тому числі приблизно 181 тисячу дітей – за даними уповноваженого Президента України з прав дитини Дар'ї Герасимчук. Водночас російська сторона надала інформацію про близько 183 тис. дітей, депортованих у ФР. У літні місяці 2022 року росіяни повідомляли вже про 307 тисяч українських дітей, перевезених у Росію. Під час зустрічі, присвяченої порушенням прав людини внаслідок війни в Україні, що відбулася 22 лютого цього року у штаб-квартирі ООН у Нью-Йорку, українська сторона повідомила, що повністю ідентифіковано лише 16 221 українську дитину, яку російські окупанти примусово вивезли до Росії, повернули лише 307 неповнолітніх українців. Ці цифри абсолютно не відображають справжніх масштабів явища, яке потрібно рахувати – що випливає також із російських даних – сотнями тисяч. Мова про масову практику, метою якої є денаціоналізація України і знищення української нації», - наводить жахливі цифри Станіслав Жарин..

За словами польського урядовця, із розповідей українських дітей, які повернулися з росії, описано п’ять сценаріїв перевезення росіянами дітей з України на територію рф:

  • вивезення дітей, батьки яких загинули внаслідок бойових дій;
  • викрадення дітей безпосередньо зі сімей;
  • відокремлення дітей від батьків під час процедур фільтрації;
  • заохочення малозабезпечених батьків відправляти своїх дітей у росії нібито на відпочинок або лікування;
  • вивезення цілих дитячих будинків у рф.

Дітей після перевезення на територію ерефії русифікують шляхом оформлення російських документів і влаштування на виховання в російські родини. Сім’ям, які вирішили усиновити українських дітей, надають одноразову допомогу.

У багатьох випадках неповнолітніх, як і повнолітніх громадян України, транспортують і розміщують у регіонах росії, що розташовані на значній відстані від українсько-російського кордону. До цих процедур також входить процес фільтрації. Деякі неповнолітні потрапляють у фільтраційні табори, а звідти їх вивозять у росію. Серед регіонів такі: Ростов, Москва, Ленінград, Омськ, Саратов, Челябінськ, Сахалін.

Багато фактів свідчать про те, що операція з депортації повнолітніх і неповнолітніх громадян України у віддалені регіони російської федерації – заздалегідь спланована. І кремль реалізовує її відповідно до заздалегідь визначених потреб окремих регіонів. Іще однією ознакою свідомого зросійщення юних українців є указ путіна (травень 2022 року) про запровадження спрощених правил надання російського громадянства дітям з України – сиротам і позбавленим батьківського піклування. Вже у липні аналогічні норми діяли для всіх громадян України. Практика вивезення українських дітей є однією зі складових злочину геноциду, вчиненого росіянами проти українського народу, зазначили у польському уряді.

До слова, стаття Станіслава Жарина вийшла у день першого офіційного візиту Президента України у Республіку Польща. Глава Польщі Анджей Дуда нагородив Володимира Зеленського найвищою державною нагородою – Орденом Білого Орла.

Нагадаємо, Міжнародний кримінальний суд (МКС) 17 березня видав ордер на арешт російського диктатора владіміра путіна. Компанію йому склала уповноважена із прав дитини рф марія львова-бєлова.

ООН – НЕ МАЙДАНЧИК ДЛЯ РОСПРОПАГАНДИ

Що стосується останньої, то розшукувана МКС російська чиновниця у середу, 5 квітня, мала виступати по відеотрансляції на засіданні Ради безпеки ООН. Росія, яка головує в Радбезі ООН із 1 квітня, хоче використати майданчик ООН для своєї пропагандистської  кампанії щодо «евакуації» українсьих дітей із зони конфлікту.

Проте британські дипломати заблокували участь львової-бєлової у відеотрансляції, повідомляє ВВС.  

Великобританія наполягла на тому, щоби жодної відеотрансляції цього засідання не було.

«Якщо пані Львова-Бєлова хоче розповісти про свої дії, вона може зробити це у Гаазі, - заявила британська місія і наголосила: їй не має надаватися трибуна ООН для поширення дезінформації».

Західні медіа пояснюють, що для трансляції потрібна згода всіх 15-ти членів Ради безпеки: постійних або тимчасових. І заперечення такого штибу бувають нечасто. Проте минулого місяця Китай скористався правом вето та заблокував трансляцію засідання щодо порушення прав людини в Північній Кореї. У Пекіні вказували, що Рада безпеки ООН не повинна займатися питаннями прав людини.

ДВА СВІТИ ДОБРА І ЗЛА

Реакція росіян традиційна: у кремлі продовжують творити паралельну реальність і намагаються протиставляти себе цивілізованому світу. Представники рашистської делегації в ООН заявили про організацію альтернативної трансляції виступу фігурантки МКС бєлової.

Більше того, росіяни пригрозили розцінювати цей випадок з бєловою як прецедент і блокувати ті трансляції обговорень, що їх ініціюватимуть західні країни. Такий сценарій не є найкращим, адже західні країни протягом останніх місяців неодноразово організовували засідання на теми звірств російських військ в Україні.

Якщо протистояння у боротьбі за принципові цінності людства між росією і її сателітами (так званою «віссю Зла») з одного боку та більшістю цивілізованих країн триватиме, то ООН фактично стане недієздатною (якщо вже не стала). Виглядає на те, що потрібно докорінно змінювати регламент і статут ООН (що юридично сьогодні навряд чи можливо) або ж поховати її як організацію, яка не здатна забезпечити мир у світі.

- Не можуть бути нормами такі війни, як зараз веде Росія проти України. Це держава-фашист. Держава-терорист. Держава-зло. Держава, що заслуговує на законне і справедливе ставлення світу – ставлення як до злочинця... Немає такого злочину, який би ще не скоїла Росія, ведучи цю війну.

Слова Президента України у наведеній вище цитаті пролунали під час звернення Володимира Зеленського, опублікованого у його ТГ-каналі, до парламенту Чилі.  

Український Президент подякував цій країні за «принципове засудження російської агресії» та «за підтримку відповідних резолюцій Генасамблеї ООН». Остання наразі слугує більше інформаційним майданчиком, на якому держава-терорист і держава-зло відчуває себе доволі комфортно та намагається диктувати свої правила…

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: