У радбезі ООН не має права головувати росія

НОВИНИ 30.03.2023 Коментарі 0

Символічно, що 1 квітня, у День сміху (чи дурня) раду безпеки Організації об’єднаних націй згідно з ротацією має очолити російська федерація. Проте світ не може бути безпечним, допоки росія залишається в радбезі ООН.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у своєму твіті та розцінив таку ситуацію як поганий жарт.

«Росія узурпувала своє місце; вона веде колоніальну війну; її лідер – військовий злочинець, якого розшукує МКС (Міжнародний кримінальний суд, - ЗІФ) за викрадення дітей. Світ не може бути безпечним місцем із РФ у Раді безпеки ООН», - написав, зокрема, глава українського дипломатичного відомства.

Наприкінці грудня минулого року офіційний Київ оприлюднив заяву та повідомив держави-члени ООН про початок «комплексного процесу» з позбавлення росії статусу постійного члена Радбезу ООН.

«Російська Федерація зайняла крісло постійного члена Радбезу ООН в обхід визначених Статутом ООН процедур. Це відбулося на підставі звичайного листа Президента РРФСР Бориса Єльцина на ім’я Генерального секретаря ООН, який був відправлений 24 грудня 31 рік тому.

Чинний Статут ООН не містить слів «Російська Федерація». Їх немає, зокрема, в Статті 23 Статуту, де перелічені постійні члени Ради Безпеки ООН…

Таким чином, Російська Федерація ніколи не проходила правомірної процедури набуття членства і займає місце СРСР в Раді Безпеки ООН незаконно. З юридичної та політичної точок зору може бути лише один висновок: Росія – узурпатор місця Радянського Союзу в Радбезі ООН», - йшлося, зокрема, у заяві.

Українська влада неодноразово звертала увагу міжнародного співтовариства на необхідності позбавити можливості країну-агресорку голосувати в Раді Безпеки ООН. Президент України порушував декілька разів на міжнародних майданчиках це питання.

Робота Ради безпеки ООН фактично паралізована, адже не може прийняти проти російської федерації жодних дій щодо її агресії – кремль щоразу використовує своє право вето, що стосуються «українських питань».

Неодноразові заклики офіційного Києва позбавити рф статусу постійного члена Ради безпеки ООН дотепер не призвели до позитивного результату. Росія входить у п’ятірку постійних членів Ради безпеки, 10 інших обирають під час генасамблеї ООН.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: