Ордер на арешт путіна – що далі?

АНАЛІТИКА 17.03.2023 Коментарі 0

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента Росії володимира путіна. Також ордер на арешт видано уповноваженій із прав дитини рф марії львовій-бєловій.

«Сьогодні, 17 березня 2023 року, Друга палата досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох персон у контексті ситуації в Україні: пана Володимира Володимировича Путіна та пані Марії Олексіївни Львової-Бєлової», - цитує прес-релізі МКС ВВС.

Спікерка мзс рф марія захарова на новину щодо ордерів на арешт путіна та львової-бєлової відреагувала такими словами:

  • Рішення Міжнародного кримінального суду для нашої країни не мають жодного значення, зокрема, з правової точки зору. Росія не є учасником Римського статуту Міжнародного кримінального суду та зобов'язань щодо нього не несе. З цим органом росія не співпрацює, а можливі «рецепти» на арешт, що виходять із Міжнародного суду, будуть для нас юридично нікчемними.

Маша захарова й «іже з нею» може досхочу навішувати локшину на вуха росіян будь-якої довжини та готовності. Проте міжнародне право має свої правила.

Тож путін фактично стає невиїзним – через ордер на арешт російський диктатор не зможе потрапити навіть до таких союзників, як Таджикистан і Венесуела, - пише ТГ-канал «МО».

За даними МКС, путін, імовірно, несе відповідальність за військовий злочин через незаконну депортацію українців (у тому числі дітей) з окупованих територій України до Росії.

Читайте також:
Російська пропаганда посилила кампанію щодо усиновлення українських дітей

Бункерному діду зась відтепер у країни, що ратифікували Римський статут та країни, які визнають юрисдикцію суду. А це 123 держави (на карті відзначені зеленим кольором). Це всі країни Європи, вся Південна Америка (зокрема, такі союзники Росії як Венесуела), Таджикистан — Путін востаннє був там у червні 2022 року. Також для президента рф закриті: Бразилія та ПАР (партнери Москви у БРІКС), а також Афганістан, Центральноафриканська республіка, Нігерія.

«У разі візиту Путіна до однієї з цих країн, місцева влада має заарештувати його», - пояснив «МО» адвокат, допущений до практики у Міжнародному кримінальному суді, Сергій Голубок. Окрім того, путіна можуть передати суду й інші країни, які не ратифікували Римський статут.

Генпрокурор України Костін назвав рішення МКС «історичним кроком» і додав, що «це лише початок довгого шляху до відновлення справедливості», пише ТГ-канал Радіо Свободи. Також відомо, що в росію депортовано 16 226 дітей. Хоча цифри можуть бути більшими.

Також читайте:
Великобританія працює над створенням Трибуналу для злочинців росії і Білорусі

РЕАКЦІЯ

Олександр Коваленко, військовий експерт (ТГ-канал):

  • А це лише початок. Поступово почнуть з'являтися ордери на арешт Сергія Шойгу, Валерія Герасимова, Сергія Лаврова, Марії Захарової, Маргарити Симоньян та інших військових злочинців. Цікаво, який тепер щур з тонучого корабля готовий буде зістрибнути першим?

Олександр Невзоров (ТГ-канал):

  • Справедливість – дуже сильна штука. Найпотужніша. Хоча до розплати справжньої, до справжньої петлі ще далеко, хоча це просто «ордер» - зараз мільйони людей ледве стримують сльози щастя. Зрозуміло, що розплата для кремлівських психів буде, але сам «момент», перший виразний знак його початку – діє надпотужно. Бачу довкола європейців. Сльози у них на очах. Виявляється, у кожної людини, навіть далекої від війни, від України та Росії – глибоко захована біла ненависть до кремлівського покидька.

Олександр Фрідман, політичний аналітик (ТГ-канал):

  • Іноді політичні прогнози здійснюються. Цього тижня я висловив припущення, що Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видасть ордер на арешт уповноваженої при президентові Російської Федерації з прав дитини Марії Львовій-Бєловій. Прогноз справдився, але суд пішов ще далі: видано ордер і на арешт шефа Львової-Бєлової – ключового військового злочинця сучасності Володимира Путіна.

Євген Магда, політолог (ТГ-канал):

  • Рішення, яке є ДУЖЕ показовим. Бо є і ордер на арешт людожерки Львової-Бєлової, яка вкрала дитину в окупованій Україні. Хоча статут МКС ратифікували не всі країни, ручкатися з Х..лом охочиш стане менше. P.S. Сі прилетить

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: