Рашисти обурились ексгумацією на Марсовому полі у Львові

НОВИНИ 04.04.2023 Коментарі 0

Рашапропагандисти розкручують тему «руйнування Личаківського військового цвинтаря», на якому поховано полеглих солдатів двох світових воєн. За їхньою версією, у Львові чиниться фактично вандалізм і розграбування могил.

Пропагандистські сайти та низка діячів на своїх ТГ-каналах повідомляють, що місцева влада ухвалила рішення звільнити територію для нових поховань.

«На місці розорених солдатських могил тепер планується влаштувати цвинтар для загиблих військовослужбовців ЗСУ. При цьому останки загиблих військових І світової війни та радянських солдатів, які воювали з гітлерівцями та їхніми посібниками, просто викидають з могил», - фейкують московити.

І далі собі вільно фантазують, не особливо добираючи слів. Мовляв, місцеві ЗМІ схвалюють ініціативу влади та «називають варварське розорення могил ексгумацією». А з публікацій нібито випливає, що «патріоти» ексгумують могили співробітників радянського НКВС, які «винищували українців».

Тож пропагандони одразу «відкривають істину»: мовляв, до І світової ніякого НКВС ще не було, але для «щирих українців» такі деталі нібито несуттєві.

«Українці знущаються із загиблих у роки великої вітчизняної війни. Їхня «боротьба» давно перейшла всі межі, не залишилося нічого святого, одне мракобісся. Україна продовжує вкидати себе та свій народ у хаос», - «умнічає» з цього приводу на своєму ТГ-каналі військовий діяч самопроголошеної «днр» Едуард Басурін.

Прикметно, що навіть у публікації, на яку посилаються рашапропагандисти, чітко розмежовано, що ексгумація проводиться на Марсовому полі (а не «Личаківському військовому цвинтарі»), де поховані загиблі військовослужбовці різних армій, що брали участь у бойових діях І світової на наших теренах – армії австро-угорської монархії, німецької кайзерівської армії, турецької армії, російської імператорської армії.

А вже радянська влада свого часу влаштувала тут (часто поверх старих могил) своє «додаткове» поховання, у тому числі й військових НКВС, які загинули в боях з УПА.

Мабуть московитів найбільше розізлило те, що в результаті ексгумації поховання часів І світової збираються перезахоронити поруч, на сусідніх ділянках і влаштувати там згодом Меморіальний комплекс. Натомість останки з поховання 1944-50-тих років планують зберігати окремо, поки щодо них не буде ухвалено остаточного рішення.

На території Марсового поля продовжують ховати наших полеглих героїв українсько-російської війни, а в пам’ять про тих, хто віддав своє життя за свою Батьківщину, місто планує облаштувати тут Меморіальний комплекс Героїв України. Тож цілком логічно, що на цій території не можуть бути поховані й солдати радянської армії та підрозділів НКВС.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: