Україну з великою культурою та людьми хочеться показати усьому світові – Поль Манандіз

АНАЛІТИКА 05.04.2023 Коментарі 0

Західний інформаційний фронт запросив на розмову франко-українського співака, Народного героя України Поля Манандіза (Paul Manandise). Народжений у столиці Бельгії – Брюсселі, в сім’ї француженки та сицилійця Поль співочу кар’єру розпочав фактично з дитинства. І хоча батько волів бачити сина адвокатом, він закінчив із відзнакою Королівську консерваторію Брюсселя та переїхав у Париж. Велике майбутнє співака йому напророчила навіть королева Бельгії, яка побачила його виступ.

Саме у столиці Франції Поль познайомився з українським оперним співаком Василем Сліпаком. Оперна знаменитість, волонтер і доброволець на позивний «Міф» (загинув від кулі російського снайпера 2016 року на Донбасі) уплинув на Поля Манандіза та розповів йому про Україну. Окрім того Поль закохався в українку та переїхав із нею з Парижа в Україну, де почуває себе, немов удома. До слова, його перший альбом має назву «Україна – мій рай».

Під час розмови з Люсьєною Винокуровою він розповів про розвиток українського мистецтва, пропагування національних цінностей самоідентичності нашої держави, рівень музичної індустрії та, найголовніше, про роль артиста сьогодення.

На думку гостя ЗІФу, артист є культурним представником своєї країни на будь-яких рівнях і повинен гідно презентувати та популяризувати українське мистецтво не тільки своєю творчістю, а бути освіченим, щирим і від серця доносити своїм слухачам ідеї добра, віри, любові, свободи та Перемоги!

«…Я розумію, що артист – це та людина, яка представляє країну на світовому рівні, і мені би дуже хотілося… щоби наші артисти, наші митці, дійсно були гідними, були освіченими, були розумними, бо кожен із наших артистів, який співає українською мовою, який позиціонує себе, він позиціонує ставлення, культуру, мистецтво, освіту, і він розповідає своєю творчістю про те, що відбувається зараз у нашій країні», - каже Поль Манандіз.

Попри велику кількість нагород за творчу та волонтерську діяльність в Україні (до речі, Поль став першим французом із званням «заслужений артист естрадного мистецтва України»), митець записав 11 альбомів.

Люсьєна Винокурова поцікавилася, як йому вдається все встигати, адже запис такої кількості пісень вимагає перший француз, який отримав звання заслужений артист естрадного мистецтва України багатьох годин праці.

- Мав такий період життя, коли не знав, який стиль я хочу. Тому що я вивчав класичну музику у Королівській консерваторії у Брюселі, і це мене надзвичайно захопило. Я багато працював, це насправді не так просто. Завжди, коли я працюю над роком, мене тягне до класики. В один момент я розумію, що якщо як співак робитиму усі записи по одному дублю в різних стилях – так у мене й вийшло 11 альбомів. У кожному альбомі є по 11 пісень, і кожна пісня записана з першого дубля. Це дуже складно, по-перше, тому що ґама, це в принципі все фортепіано, по-друге, це мова, яку треба було вивчити, там навіть є рядки українською, які увійшли в альбом «Місія на небі», який допоміг зробити мій друг Василь Сліпак, - розповів гість ЗІФу.

За словами Поля Манандіза, він хоче, щоб українську народну музику почуло не лише якомога більше українців, а цілий світ. Адже Україна – велика країна, з великою культурою та великими людьми. Усе це хочеться показати усьому світові.

Зараз він творить проект під назвою «Моє життя». Яким він буде наприкінці – співак іще не знає.

«Можливо, я створю цілих 20 альбомів! Мені дуже цього хочеться, але для цього потрібен серйозний підхід, адже кожна пісня та музика мають серйозний сенс і потребують серйозного підходу», - вважає Поль.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: