Українське відлуння пострілів у Трампа

АНАЛІТИКА 15.07.2024 Коментарі 0

Невдалий замах на кандидата у президенти США Дональда Трампа, що стався у штаті Пенсильванія під час його виступу перед виборцями, зіграв на користь республіканців. Більшість політологів уже пророкують йому перемогу на листопадових виборах. Проте не варто забігати наперед – події у світі розгортаються карколомно та важкопрогнозовано.

Поки що постріли 20-річного стрільця Метью Крукса та їх наслідки обростають коментарями, версіями і прогнозами.

Політолог і директор Інституту світової політики Євген Магда впевнений у тому, що замах на Дональда Трампа та його поведінка у перші секунди після нападу – стовідсоткове влучання у серця американських виборців. Відповідно, шанси Джо Байдена на перемогу різко впали, поділився думками Євген Магда виданню «Телеграф».

«Те, що відбувається нині в США, це речі, що відбуваються на двох різних векторах. З одного боку Байден демонструє свою слабкість обмовками, ще чимось. З іншого боку, Трамп після замаху, весь у крові, показує, що все окей. Це йому дуже сильно зіграло на руку. Якщо ми говоримо про умовний американський характер, то це потрапляння у десятку», - сказав політолог.

На його думку, в сучасному світі жодних версій відкидати не можна. В тому числі й організацію замаху на себе. Проте, це вельми ризикована гра.

«Медіа західні, американські конкретно, здебільшого налаштовані проти Трампа, то це дуже ризикована гра. Якщо це так і це випливе назовні, тоді Вотергейтський скандал видасться дитячим садочком», - сказав експерт.

Про руку Китаю чи росії у замаху на Трампа наразі говорити зарано, зважаючи на те, що минуло мало часу від самої події.

«Я поки що бачу, що росія розганяє тезу про начебто причетність України до цього замаху. Це насправді надзвичайно смішно. Але якогось більшого впливу я, чесно кажучи, не бачу. Це, знаєте, в таких випадках завжди ви маєте балансувати або між конспірологією, або між тим, щоби довіряти даним розслідування, які будуть», - сказав Євген Магда.

Щодо України, то «потрібно постійно говорити про те, що для нас немає іншої альтернативи й інших можливостей, ніж двопартійна підтримка з боку Сполучених Штатів – саме двопартійна, а не однопартійна».

Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко звертає увагу на реакцію російської пропаганди, яка збуджено відреагувала на замах і почала шукати «український слід». Більше того, рашисти почали підписувати боєприпаси «за Трампа» для помсти українцям. А рот російського МЗС маша захарова вибухнула звинуваченнями у бік українців. Побачили «український слід» і деякі сенатори. І хоча це можна сприйняти за крайню форму шизофренії у росіян, проте потрібно, на думку Олександра Коваленка, поглянути і з іншого боку.

«Протягом останніх декількох років в інформаційному просторі України і справді формувалася негативна думка і сприйняття Дональда Трампа, - пише військово-політичний оглядач. – Над ним жартували, його вкрай різко критикували та навіть ображали, причому не банальні ЛСДшники (лідери суспільної думки, - ред.), а люди дещо вищого рівня. І якщо ви вважаєте, що вивчення громадської думки американські політики проводять тільки у США, то ви помиляєтеся.

Звичайно ж, російські спецслужби про це чудово знають і намагаються максимально використати присутність негативного інформаційного фону про Трампа, який формувався роками, проти України та донести до екс-президента та ймовірного майбутнього президента США цю інформацію саме в контексті дискредитації нашої країни.

Проблема в тому, що ми в черговий раз самі ж встаємо на ті самі граблі і дозволяємо нашому ворогові використовувати це проти нас».

Олександр Коваленко також нагадав, що ще до офіційного обрання Трампа на першу каденцію в Україні дехто до завершення підрахунку голосів вітав із перемогою Гілларі Клінтон, образ якої в українському інформаційному просторі ідеалізували. А коли Трамп не став удруге президентом, то багато хто вважав, що з ним уже можна попрощатися...

Відтак експерт радить українцям, окрім патріотизму і вболівання за долю своєї країни бути ще й дипломатом і не стати інструментом у руках ворога.

«У шизоїдності росіян сумнівів немає, але і нам слід дечому навчитися з цієї історії. Наприклад, дипломатичної стриманості та політичної коректності щодо політиків країни-союзниці. А то сформуємо цілий пласт хейту в соціальних мережах, а розгрібати потім нашому дипломатичному сектору та політичному керівництву», - зазначає автор.

На фото з відкритих джерел – на російській Рязанщині запишалися: уродженку тих країв побачив чи не увесь світ як тілоохоронницю Трампа. За даними з ТГ-каналу Невзорова, росіянка займалася карате й емігрувала у 2000-их із Рязані до США. Там закінчила американську школу охоронців та влаштувалася в охорону кандидата від республіканців.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: