«Я не згенерований ШІ»: британський кандидат мусив доводити свою справжність

НОВИНИ 15.07.2024 Коментарі 0

Надмірний фотошоп зіграв із кандидатом від реформаторів злий жарт на нещодавніх загальних виборах у Великій Британії: його фото для агітації виборці розцінили як згенероване штучним інтелектом (ШІ) зображення. А конкуренти запідозрили, що цієї людини взагалі не існує.

Підозри щодо Марка Метлока посилилися після того, як він не з’явився на підрахунок голосів, пише британська The Independent.

Тож йому довелося в коментарі журналістам особисто розвінчувати чутки.

«Я захворів на пневмонію за три дні до ночі виборів, я займався спортом, приймав вітаміни, щоб бути присутнім, але це було просто неможливо. У ніч виборів я навіть стояти не міг», - сказав Марк Метлок.

Щодо світлини, то за його словами її зробили біля музею Ешмола в Оксфорді. «Мені видалили фон і замінили логотип, а також змінили колір моєї краватки. Єдина причина, чому це було зроблено – ми не могли знайти фотографа в такий короткий термін. Але це справді я», - пояснив Метлок.

До слова, на своєму вебсайті кандидат агітував за те, як «ми повинні відповідально керувати передачею людських робочих місць ШІ».

Першою його реакцією на підозри та онлайн-змови була розвага: «Я просто розсміявся, коли це побачив. Думаю, це мене підбадьорило… Подумав, що це приносить мені більше користі, аніж моя кампанія – це фантастично», - зазначив Метлок.

Попри підозри у несправжності, Метлок навіть набрав 1758 голосів у двох районах Лондона.

Фото: Reform UK

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: