Україна закликає путіна евакуювати власне населення із зон, прилеглих до військових обʼєктів

АНАЛІТИКА 02.01.2024 Коментарі 0

Із кожною такою новою атакою росія все більше легалізує удари України у відповідь – по російських авіабазах і пунктах базування військових кораблів, складах боєприпасів, підприємствах оборонно-промислового комплексу та нафтобазах ворога.  Україна закликає російську владу евакуювати власне цивільне населення із зон, прилеглих до військових обʼєктів.

2 січня 2024 року росія продовжувала атакувати Україну балістичними, крилатими та гіперзвуковими ракетами і ударними дронами.

Під головним ударом опинився Київ, але постраждали й інші міста – Харків, Миколаїв.

росіяни запустили по Україні 99 ракет різних типів, з них 72 вдалося знищити. Зокрема було збито 10 із 10 аеробалістичних ракет Х-47М2 Кинджал, 59 із 70 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55 та 3 із 3 крилатих ракет Калібр.

Наслідки ракетного удару в Соломʼянському районі Києва,  2 січня 2024 року.

Росіяни атакували цивільну та критичну інфраструктуру, промислові та військові об’єкти. В основному цілились по столиці.

Спершу війська рф атакували "шахедами" з південно-східного напрямку із подальшим рухом по різних регіонах України. Усі 35 ударних безпілотники вдалося знищити.

Потім 16 бомбардувальників Ту-95МС випустили не менше як 70 крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555/Х-55.

Далі було зафіксовано пуски десяти аеробалістичних ракет Х-47М2 Кинджал із винищувачів МіГ-31К.

Також росіяни атакували із Чорного моря трьома крилатими ракетами Калібр, а з півночі вдарили 12 балістичними ракетами типу Іскандер-М/С-300/С-400.

Із літаків тактичної авіації Су-35 окупанти випустили чотири протирадіолокаційні ракети Х-31П.

Кремль не полишає спроб продовжувати масово вбивати українців. Цілеспрямоване знищення житлових будинків, торговельних центрів, українських музеїв, університетів, дитячих садків вкотре доводить, що це геноцидна війна проти українського народу.

Масованими ракетними атаками ворог намагається перевантажити систему протиракетної та протиповітряної оборони України, яка береже життя мешканців українських міст.

Для ефективнішого захисту неба Україна потребує ще більше сучасних зенітно-ракетних комплексів та боєприпасів до них. Також очікуємо на початок застосування літаків F-16.

З кожною такою новою атакою росія все більше легалізує удари України у відповідь – по російських авіабазах і пунктах базування військових кораблів, складах боєприпасів, підприємствах оборонно-промислового комплексу та нафтобазах ворога.

росії не вдасться зламати волю українців своїми варварськими атаками. Єдине, чого досягне Кремль – ще більшої консолідації міжнародної спільноти навколо України і передачі їй потужнішого озброєння для захисту від окупантів.

Крім того, росія тестує реакцію колективного Заходу, спрямувавши крилату ракету на територію Польщі. Зокрема,  29 грудня, під час однієї з наймасовіших ракетних атак на Україну, одна російська ракета потрапила в Польщу, пролетівши біля н.п. Вожучин - Цукровня. Вона перетнула українсько-польський кордон, залетівши на 40 км углиб  Польщі. Російська ракета, ймовірно Х-22 або Х-101/Х-555, пролетіла над польською територією, після чого зникла з радарів. В результаті вказаного інциденту, президент Польщі Анджей Дуда провів переговори з генсеком НАТО Єнсоном Столтенбергом з приводу порушення повітряного простору країни, яка є членом Альянсу.

Вказаний випадок не може бути випадковістю: ракета, яка подолала десятки кілометрів над територією Польщі – це свідома провокація з боку рф. росія традиційно ухиляється від пояснень: тимчасовий повірений у справах росії у Польщі Андрій Ордаш озвучив вимогу надати конкретні докази цього прецеденту.

Потрапляння російської ракети в Польщу – черговий доказ планів Путіна розпочати ескалацію проти Європи: їй передують провокації, за допомогою яких Кремль тестує реакцію Заходу.

15 листопада під час ударів по Україні одна з ракет влучила по території Польщі / Twitter / PolskaPolicja

Це не поодинокий прецедент: 15.11.2022 російська ракета детонувала поблизу містечка Пшеводув на відстані 5 км від кордону з Україною. 10.05.2023 уламки російської крилатої ракети Х-55 були знайдені в лісі поблизу міста Бидгоща.

Якщо Захід ігноруватиме такі провокації з боку рф, путін таки ухвалить остаточне рішення на користь вторгнення в суміжні з росією країни Європи – наразі російські збройні сили готуються до такого сценарію.

Росія – держава-терорист і найбільша загроза для цивілізаційного Заходу, який має вжити рішучих кроків заради системного ослаблення російської армії, російської економіки, російського ВПК.

Також звернемо увагу на те, що 30 грудня стався обстріл російського Бєлгорода. Внаслідок роботи ППО рф загинули 24 особи. Україна має законне право завдавати удари по території ворога, який розпочав проти неї неспровоковану повномасштабну агресію.

Цілями атак Сил оборони є виключно військові об’єкти. Україна не застосовує забороненої або негуманної зброї для ударів по цілях у міській зоні. За домовленістю з союзниками, західна зброя не використовується для атак по території рф.

Проте на запит росії відбулося засідання Ради Безпеки ООН. Москва звинуватила Київ у здійсненні “терористичної атаки” на цивільних. Російські звинувачення у нібито застосуванні Україною неконвенційної зброї - безпідставні та наклепницькі. росія цинічно здіймає ґвалт з приводу загибелі власних цивільних, в той час, як сама масово атакує і вбиває мирних українців. Масштаби руйнувань і кількість жертв з української та російської сторін абсолютно неспівставні.

У Раді Безпеки не вистачило б робочих годин розглядати кожен російський злочин. Саме неспровокована агресія рф є першоджерелом усіх смертей з українського та російського боку. За бажання, Путін може зупинити всі смерті та руйнування в один день, і ніхто крім нього не має такої можливості.

Дипломати країн Ради Безпеки ООН дали гідну відсіч російським претензіям. Цивільні жертви Бєлгорода - наслідок непрофесійної роботи сил протиповітряної оборони рф, що підтвердили офіційні російські джерела. Українці у жодному разі не радіють з приводу загибелі цивільних осіб з російського боку. Водночас ці жертви – на совісті Кремля, який розпочав повномасштабну війну з Україною.

Частота і сила ударів України по воєнній інфраструктурі рф будуть збільшуватися. Зважаючи на це, Україна закликає російську владу евакуювати власне цивільне населення із зон, прилеглих до військових обʼєктів.

Олександр Левченко, посол України в Хорватії 2010 -2017 рр., історик

Фото – Україні потрібні ракети Taurus, щоб відповісти на ракетний терор росії / insightnews.media

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: