У меріях та обласних адміністраціях призначать відповідальних за євроінтеграцію

НОВИНИ 21.08.2024 Коментарі 0

Уряд України ухвалив постанову про створення посади заступників голів обласних адміністрацій і міст із питань європейської інтеграції.

Про це заявила віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина в коментарі «Укрінформу».  

За її словами, нині інструменти двосторонньої співпраці та допомоги вже діють на рівні регіонів, і йдеться про «достатньо великі спроможності».

«Тому сьогодні (20 серпня) уряд ухвалив рішення про запровадження посад заступників голів обласних адміністрацій, військових адміністрацій, міст з питань європейської інтеграції», - додала Стефанішина.

Віцепрем’єрка пояснила, що ці посадовці будуть відповідальні за впровадження євроінтеграційних реформ у регіонах, а також «мобілізацію міжнародної технічної допомоги під потреби конкретного регіону». Вона також прогнозує, що в майбутньому не менш 5% регіональних бюджетів будуть мобілізовані через кошти міжнародної допомоги.

Нагадаємо, Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України та Молдови щодо вступу 21 червня, а міжурядові конференції, що позначили запуск переговорів з обома країнами, відбулися одна за одною 25 червня. А нещодавнє опитування показало, що 70% українців сподіваються на вступ України у ЄС і НАТО до 2030 року.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: