Антиукраїнська Конфедерація назвала свого кандидата на президентських виборах

НОВИНИ 21.08.2024 Коментарі 0

Славомір Менцен буде кандидатом від Конфедерації на президентських виборах наступного року. Таке рішення ухвалила Рада лідерів партії, - повідомив агенції PAP депутат і один з лідерів Конфедерації Бартломей Пейо.

«Рада лідерів вирішила, що Славомір Менцен буде кандидатом від Конфедерації на президентських виборах наступного року», - сказав Бартломей Пейо PAP у вівторок після того, як партія оголосила про це рішення в соціальних мережах.

Минулого тижня лідер Конфедерації, віце-спікер Сейму Кшиштоф Босак висловив зацікавленість ідеєю проведення первинних виборів «на всій правій стороні», яка походить із правого середовища, запевнивши, що за такого сценарію він готовий конкурувати та якнайкраще представляти виборців PiS. Він додав, що якщо PiS не погодиться на такі первинні вибори, то він заохочуватиме лідерів Конфедерації підтримати кандидатуру депутата Конфедерації, Славоміра Менцена, члена Нової Надії.

Пропозицію провести спільні праймеріз у соцмережах розкритикували низка політиків PiS . «Якщо у нас буде спільний кандидат, нам доведеться піти набагато далі, і я не думаю, що хтось хоче це зробити. Я маю на увазі, наприклад, клуб у Сеймі та парламентські вибори», - написав депутат від ПіС Лукаш Шрайбер на платформі X.

Славомір Єжи Менцен – це 37-річний польський крайньоправий політик, підприємець і податковий радник, голова польської партії «Нова надія». Цю партію заснував в 2015 році Януш Корвін-Мікке, котрий відомий антиукраїнськими випадами.

«Польський політик посідає скептичну позицію стосовно України, зокрема звинувачував її в «невдячності» владі та народу Польщі через допомогу після повномасштабного вторгнення Росії.

Хоча Менцен підтримував надання Україні військової підтримки, він також обтічно висловлювався стосовно заяв колег по «Конфедерації», які застерігали від «українізації Польщі», - дослідила Європейська правда .

Президентські вибори у Польщі відбудуться навесні 2025 року.

Фото – депутат Конфедерації Славомір Менцен, фото: PAP/Radek Pietruszka

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: