У кремлі реалізовують новий план для перемоги у війні з Україною 

АНАЛІТИКА 22.11.2023 Коментарі 0

"Кремль змінив тактику з короткотермінової на довготермінову, розраховуючи на ефект удава – поступове зростання тиску і придушення, але залишив незмінною стратегічну мету – знищення української держави".

Таку думку висловив у своїй колонці на сайті "Української правди" секретар Ради національної безпеки й оборони України Олексій Данілов. 

За його словами, новий план путіна, що розробила група кремлівських експертів, включає три фактори, що визначають силу українського спротиву та національної стійкості: українську єдність, підтримку Заходу, вмотивованість і боєздатність Сил оборони України.

"Українська єдність, за висновком російських аналітиків, – це ключовий фактор і наріжний камінь стійкості. Зрушивши його, можна викликати ефект доміно.

Без хаотизації внутрішньої ситуації в Україні досягнення військових цілей росії неможливе.

Ідеальна ситуація для росії та путіна – це повернення України до стану некерованості та повної анархії, в якій країна опинилася в 1917 – 1921 роках, коли війна йшла ззовні і всередині. Коли українська армія мала боротися з більшовиками, денікінцями й іншими інтервентами, а чи не в кожному селі створювалися "республіки" та панували нікому не підлеглі отамани. Українські партії замість того, щоби об’єднатися, боролись одна з одною. Коли ми "тільки те й робили за весь час свого державного існування, що "огризалися на всі боки". Результат знаємо – черговий шанс на Незалежність і Державність був втрачений на довгі 70 років.

На росії цей період української історії добре пам’ятають і сподіваються його повторити", - написав секретар РНБО.

Для внутрішньополітичної дестабілізації  в Україні новий російський план передбачає низку кроків – військових, інформаційних, політичних. Частина з цих заходів вже у роботі, частина – на черзі.

Що стосується військової складової, то росіяни максимально активізують тиск на всіх ключових ділянках фронту для погіршення позицій ЗСУ.

"Паралельно, через підконтрольні кремлю Telegram-канали, розганяються панічні настрої щодо "величезних" втрат, "провалу" мобілізації, "вичерпання" людського ресурсу, військової корупції тощо.

Одночасно через агентурні канали та різних "корисних ідіотів" путіна проводиться інформаційна кампанія зі штучного створення і демонстрації начебто наявного конфлікту у вищому військово-політичному керівництві країни.

Всі ці заходи в комплексі мають створити критично негативний суспільний фон, посіяти зневіру та депресію, збільшити кількість тих, хто готовий до компромісів, і зменшити тих, хто певен у перемозі, підвести до думки про необхідність заміни влади. Створення центральній владі умов неможливості подальшого утримання ситуації під контролем і під загрозою соціального вибуху у столиці та поширення протестів на регіони – заміна влади", - пише Олексій Данілов.

Він переконаний, що протистояння українців – найбажаніший сценарій для кремля. Одним із чинників є переконати українців у необхідності провести вибори. Завдяки яким у москві сподіваються відродити і провести в український парламент "п’яту колону".

Заплановані у кремлі підривні заходи мають забепечити основний результат – підрив суспільного консенсусу української єдності, що має призвести до руйнації західної підтримки та підриву морального духу і боєздатності Сил оборони України.

За словами автора, недооцінювати загрозу путінського плану категорично не можна. Усі органи безпеки й оборони України працюють на його протидію. Але їх може підсилити сприяння з боку українського суспільства. 

Фото pravda.com.ua

Також читайте: Росія готує спецоперацію проти України під умовною назвою "Майдан-3"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: