Росія готує спецоперацію проти України під умовною назвою "Майдан-3"

АНАЛІТИКА 15.11.2023 Коментарі 0

Кремль розпочав повномасштабну інформаційну атаку. Її мета – повна дестабілізація суспільно-політичного, соціального та військового секторів в Україні. Кодова робоча назва операції - "Майдан-3".

Про це на своїй сторінці у FB повідомив колишній журналіст Espreso та віднедавна військовослужбовець Збройних Сил України Єгор Чечеринда. За його словами, термін проведення російської інформаційної кампанії – листопад-грудень 2023 року. Її куратор – екс-прем'єр-мінінстр рф, а нині 1-ий заступник голови адміністрації президента рф сєргєй кірієнко. Ідеологом виступає владіслав сурков, який придумав так звану "новоросію".

Масштаби проведення спецоперації - не лише Україна, а весь світ, де спецслужби рф мають власну резидентуру, агентуру та використовують втемну "корисних ідіотів"... Головна методичка ІПСО - викликати серед українців паніку та зневіру. Стравити суспільство та військових, військових та політиків, політиків та звичайних громадян.

Суть плану інфокампанії автор допису виклав за такими пунктами: 

1. "Безперспективність" боротьби та опору агресії рф. Через власну агентуру та "корисних ідіотів" росіяни активно розганяють частину реально проблемних тем, серед яких – корупція, "зупинки допомоги" від західних партнерів, "неефективність" політкерівництва та "загальна втома" від війни.

2. Росіяни знову повернулися до свого давно перевіреного ІПСО-прийому – мовна ворожнеча, розпалювання ненависті поміж українцями, які говорять українською та російською. І це, як не дивно, – знову працює. Подивіться хоча б останні мовні "срачі" (не люблю це слово) тут у FB.

3. Російські спецслужби найближчим часом планують організацію і проведення одразу в декількох містах України низки вуличних "мирних" акцій, спрямованих на нагнітання зневіри і стресового стану звичайних громадян. Нагадаю, всі вуличні акції під час воєнного стану – заборонені Законом.

4. Окрема позиція – дискредитація і зрив процесу мобілізації. Поширення відео-сюжетів про начебто "побиття" призовників. Використання з цією метою рідних та близьких українських військових, блокування процесу обмінів полоненими.

5. Інформаційна атака проти воєнно-політчиничного керівництва країни як в Україні, так і на міжнародних інформаційних майданчиках. Поширення наративу про "провал контрнаступу" і "провину" у цьому вищого військового керівництва. Для цього росяни планують "розконсервувати" деяких несподіваних агентів впливу – експертів, політиків, ЛОМів з так званого націонал-патріотичного табору.

6. Головна ставка в поширенні інформаційної атаки росіян робиться на мережу Телеграм, яка стала вельми популярною в Україні, хоча, імовірно, може контролюватися напряму російськими спецслужбами. На Телеграм, за інформацією джерел, уже виділено понад 230 млн $. Це – найдорожча кампанія рф, починаючи із 2014 року та Революції Гідності, яку росіяни намагалися максимально дискредитувати, витрачаючи на це десятки мільйонів доларів. Але – програли.

7. Найнебезпечніше. Спецслужби рф готують серію замахів одразу на декількох українських високопосадовців, для чого будуть використані кілька терористичних груп найманців-виконавців. Дехто з них вже перебуває на території України. В разі успіху терактів російські ЗМІ розганятимуть тези про "неспроможність" української влади захистити на лише пересічних громадян, але й саму себе. При чому подібні замахи росіяни планують видати за суто "внутрішньоукраїнські розбірки".

8. Свого "апогею" спецоперація росіян має досягнути 21 листопада – День гідності і свободи. На думку суркова та кірієнка, це додасть подіям "символізму"... У цей же час росіяни планують посилити власні ракетні атаки на українську цивільну інфраструктуру...

Висновок

Листопад-грудень – це традиційно найдепресивніші місяці кожного року. Дуже мало сонця та тепла. Багато – дощу та вітру. Психо-емоційний стан більшості людей саме в цей період – максимально наближений до гіпернервового. Чим і хочуть скористатися росіянці.

Що робити нам? Менше піддаватися на провокації. Менше сваритися. Менше ділити себе за мовною, політчиною, соціальною, національною, релігійною чи будь-якою іншою ознакою. Довіряти лише перевіреним джерелам інформації. І завжди пам'ятати: будь-яка наша внутрішня сварка чи конфлікт – це найцінніших подарунок для ворога! Лише в єдності – сила та запорука майбутної перемоги.

Ну а всім іншим мають зайнятися українські спецслужби. Їхня задача – максимально швидко виявити та нейтралізувати усі російські "консерви", усю ворожу резидентуру й агентуру, а також провести доступну "роз'яснювальну роботу" з усіма нашими доморощеними "корисними ідіотами", яких росіяни часто використовують втемну, і яких останнім часом стає все більше...

Разом – переможемо. Слава Україні! Слава Нації!

Ілюстрація – eng.lsm.lv

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: