У «Львівській політехніці» вручили народні нагороди, - фото, відео

ФОТО 29.03.2024 Коментарі 0

За видатні заслуги перед Україною та її народом у Національному університеті «Львівська політехніка» минулого тижня нагородили державних та громадських діячів, а також воїнів Збройних Сил України і представників Латвії та Азербайджану.

Нагороди вручав голова громадської cпілки "Українська народна силa" та міської профспілки Кабінету міністрів України Богдан Кунда.

Серед нагороджених, зокрема, - Національний університет «Львівська політехніка» та Національна академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного.

«Хочу відзначити військових, які третій рік захищають демократію і свободу не тільки в Україні, а й усьому світі. Тут зібралися однодумці. У нас основна мета: здобути перемогу в цій непростій війні. Боротьба за мир та свободу – це основа. Будемо з Героями, допоки не переможемо!» - наголосив ректор НУ «ЛП» Юрій Бобало (на фото внизу).

28-річний Тимур Гуламов із першого дня повномасштабної війни, що розв’язала росія. Потрапив у артилерію. Сьогодні він – командир артилерійської батареї 23-го окремого батальйону спеціального призначення окремої Президентської бригади. В Україні живе з 6-ти  років. 

За його словами, багато азербайджанців, дізнавшись, що артилерійським підрозділом командує їхній земляк, прийшли боротися проти російських загарбників. Зокрема, 28-річний воїн Іхтіяр Іса Огли Маммадов (позивний «Джихад»).  До того, як перевестися в окрему Президентську бригаду, зазнав декількох поранень, коли воював штурмовиком у ЗСУ.

Тимур Гуламов із побратимом Іхтіяром Маммадовим

Хлопці переважно очищають від російських окупантів Донеччину – пройшли Бахмут, Озарянівку, Кліщіївку, Курдюмівку. Крайній рубіж бойових дій – Іванівка. Після півтора року боїв зараз хлопці перебувають на відновленні.   

«Зло у нас одне – знаємо Азербайджан, Карабах, чиї там руки були, тепер в Україну прийшло (зло, - ЗІФ) – це росія, котру треба знищити», - каже Тимур Гуламов.

За словами воїна, найважливіші нагороди для них – це їх результат на полі бою. Але підтримка громади дуже їх мотивує.

«Коли ти повертаєшся на відновлення та люди бачать твою роботу, і ти бачиш для кого, для чого ти це робиш, заради кого ти кладеш своє життя – це дуже важлива підтримка», - запевнив боєць.

Білим хрестом Honor et Gloria нагородили делегацію із Латвії. У її складі голова ради муніципалітету, мер міста Оґре Латвійської республіки Еґілс Гельманіс, Дана Барбалес – заступниця виконавчого директора міста Оґре, волонтери Арніс Рукманіс та Крістерс Мухінс.

Латвієць Арніс Рукманіс із міста Сігулда розпочав допомагати Україні із перших днів повномасштабного вторгнення росіян – 27 лютого приїхав у охоплену вогнем країну та подарував волонтерам свій бус, завантажений необхідними речами для військових і цивільних. Потім зібрав довкола себе команду – купували для українців, особливо військовим, машини, екіпірування, тепловізори... Візит до Львова став 29-им за ліком для Арніса – цього разу він пригнав авто. Допомагає вже багатьом бригадам.

За його словами, латиші підтримують українців. Але, зізнається, як і в Україні, у Латвії є багато проросійськи налаштованих осіб. Доводиться боротися з ними і на своїй батьківщині.

«Це наша спільна війна. Тільки ми зараз воюємо грошима і працею, а ви (українці, - ЗІФ) воюєте кров’ю і життями», - наголосив латвієць.

За словами нашого співрозмовника, мер міста Оґре Латвійської республіки Еґілс Гельманіс допомагав Україні із 2014 року – місту Чернігів. Якось він зателефонував Арнісу та запропонував об’єднати зусилля з допомоги.

«Бажаю (Україні, - ЗІФ) одного – якнайшвидшої Перемоги! Це вже затягнулося третій рік. Не потрібно розслаблятися, Європі необхідно допомагати. Багато хто чи втомився, чи звикнув, підтримка зменшується. Дуже трудно зараз налаштувати людей, щоби вони допомагали. Бо, ще раз наголошу, ми можемо допомагати грошима і працею. Особисто я не зупинюся. Наприкінці квітня ми з Еґілсом (мером Оґре, - ЗІФ) знову поїдемо. В Лиман. Машин зо 5 придбаємо», - каже Арніс Еґілс Гельманіс.

За видатні заслуги перед українським народом нагородили керівницю Благодійного фонду «Ескулаб» Наталію Дядюшко. На церемонію нагородження запросили також львівських волонтерів Олега Полуліха та Ігоря Марича.

«Владоможці, які підписують державні нагороди, в усьому світі не знають переважної більшості тих людей, яких нагороджують. А найкраще знають хто герой, а хто негідник ті, хто перебуває поруч», - розповів ЗІФу голова правління виробничо-творчого об’єднання «Орден», заслужений працівник промисловості України, автор 14 знаків державних нагород України і двох почесних відзнак Президента Олександр Сопов. До слова, першу державну нагороду він розробив 2004 року.

Саме тому в Олександра Сопова народилася ідея створити демократичну систему нагород. Вона дозволяє будь-якій адекватній людині мати фізичну та юридичну можливість нагородити гідну, на її думку, особу. Олександр Сопов, таким чином, став автором єдиної у світі запатентованої відкритої системи громадських нагород «ЗНАКИ НАРОДНОЇ ПОШАНИ», яку придумав 2013 року.

За його словами, Наполеон запровадив Орден Легіону та почав нагороджувати рядових воїнів. Зрівнявши солдата з маршалом – імператор перетворив нагороду на державний політичний інструмент, мета якого – надихати мільйони людей.

«Нагорода – це та ж подяка, але подяка, втілена в металі, - пояснює Олександр Сопов. – Як сказав іще Сунь-Цзи, перемогу здобуде той, хто правильно нагороджує і правильно карає. Тому що – це моя улюблена фраза – якщо доблесть не буде нагороджена, тоді, мабуть, і зрада не буде покарана».

Понад 25 тисяч воїнів уже нагороджено, а загальна кількість нагороджених перетнула 500 тисяч. Серед них і учителі, лікарі, держслужбовці, волонтери. Словом, з усіх можливих сфер і галузей. Також нагороджено президентів, політиків та громадян багатьох країн.

За роки своєї діяльності ВТО «Орден» створило 250 різновидів нагород – як кажуть, на всі випадки життя.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: