Відносини між Польщею та Україною мають бути взірцевими, - голова польського Сейму

НОВИНИ 29.03.2024 Коментарі 0

«Військова та гуманітарна підтримка України з боку Польщі буде збережена», - запевнив спікер Сейму Республіки Польща Шимон Головня в розмові з українським прем'єр-міністром Денисом Шмигалем. Про це пише Польське радіо.

Нагадаємо, у четвер, 28 березня, у Варшаві представники польського уряду на чолі з Дональдом Туском провели переговори з українською урядовою делегацією на чолі з Денисом Шмигалем. Представники урядів Польщі та України порушили питання агросектору і збройової промисловості, а також співпраці у сферах культури і енергетики.

Читайте також Візит Шмигаля і уряду до Варшави: крок вперед, але кордон і далі заблокований

Після консультацій Шимон Головня та Денис Шмигаль обговорили підтримку та подальші можливі дії, зокрема гуманітарну та дипломатичну допомогу Україні у світлі російської агресії. Як зазначив голова польського Сейму, відносини між Польщею та Україною мають бути «абсолютно зразковими».

«Немає сумніву, що в питаннях військової та гуманітарної підтримки нічого не зміниться, а якщо зміниться, то лише на краще», - наголосив посадовець, визнавши, що трапляються «складні питання, як і між будь-якими іншими сусідами».

Днями спікер Сейму оголосив про проведення зустрічі з очільниками парламентів країн Балтії та України. Вона має відбутися в червні 2024 року в Польщі.

«Із цим пов’язано багато роботи, це дуже важливо – особливо в такі неспокійні часи, як зараз – будувати зв’язки, простір для спілкування з нашими сусідами, щоби пізнати один одного. Зважаючи на те, що у нас спільний ворог, ми повинні триматися разом. Ми не можемо собі дозволити так звану «ізоляцію планети», коли в мирний час кожен сам по собі... Коли погано, ми гуртуємося та хочемо бути разом. Це має відбуватися на політичному, соціальному та дипломатичному рівнях», - підкреслив політик.

Фото – Спікер польського Сейму Шимон Головня та прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі у Сеймі, Варшава, Польща, 28 березня 2024 рокуPAP/Radek Pietruszka

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: