Буданов нагородив "гурівців", які звільняли агрегатний завод у Вовчанську

НОВИНИ 25.09.2024 Коментарі 0

Начальник Головного управління розвідки міністерства оборони України Кирило Буданов прибув у район проведення бойової операції та нагородив відзнаками спецпризначенців, які брали участь у звільненні Вовчанського агрегатного заводу у Харківській області. 

Начальник воєнної розвідки нагородив медалями "За бойові заслуги" бійців підрозділів "Стугна", "Парагон", "Юнгер" та "РДК", що у складі спецпідрозділу Тимура ГУР МО України, повідомляє ТГ-канал спецслужби. 

"Мужність та героїзм, який ви проявили на цьому завданні заслуговують найвищих оцінок. Подібних операцій ще не було в нашій історії", - сказав Кирило Буданов воїнами під час церемонії нагородження. 

Як відомо, у вівторок, 24 вересня, спецпідрозділи ГУР МОУ повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу, знищивши десятки бійців елітних підрозділів  ворога та поповнивши обмінний фонд полоненими. Наразі територія заводу передана під контроль ЗСУ.

На заводі у Вовчанську "гурівці" взяли у полон приблизно два десятки російських окупантів. Про це повідомив офіцер спецпідрозділу Тимура ГУР МО України з позивним "Вікінг" в ефірі національного телемарафону "Єдині новини". 

"Бій тривав трохи більше тижня. Були інтенсивні обстріли з боку противника. Сам противник на заводі чинив чималий опір, але зрештою ми вже завершили виконання завдання", - сказав боєць. 

На своїй сторінці у FB ГУР також виклало відео з кадрами штурму добре укріпленого підприємства, яке росіяни перетворили у свою пропагандистську "фортецю". На заводі перебували найбільш мотивовані і професійні підрозділи. Серед них навіть бійці 45-ої бригади СпП повітряно-десантних військ (кубінка, москва).

Бійці ГУР МОУ здійснювали системну зачистку будівель заводу, постійно вступаючи в контактні бої із противником в умовах щільної забудови. В окремих випадках українські спецпризначенці вступали з ворогом у рукопашний бій.

Також проти українських розвідників окупанти безперервно застосовували значну кількість артилерії, ударних дронів-камікадзе, КАБів та важкі вогнеметні системи "солнцепьок".

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: