Західний інформаційний фронт змінює стратегію

ФОТО 12.04.2024 Коментарі 0

Західний інформаційний фронт акцентуватиме увагу у своїй діяльності на ефективній політиці добросусідства. Про це з нагоди другої річниці створення Білоруського інформаційного центру у Львові оголосив голова спостережної ради ЗІФу, політолог і директор Інституту світової політики Євген Магда.

«Тема сусідів і сусідства повинна лунати постійно. Я завжди дотримуюся того погляду, що хороший  сусід – краще далекого родича. А позиціонування Білорусі як сусіда – це наша відповідь на тезу росіян про «трієдіний совєцкій народ», про братні народи. І ми намагаємося це постійно просувати та говорити про це максимально гучно та максимально відкрито», - пояснив Євген Магда.

Голова наглядової ради ЗІФу Євген Магда про нову стратегію Агенції 

Проте білоруська тематика буде не єдиною, на якій фокусуватиме увагу ЗІФ – кореспонденти агенції працюватимуть і в інших країнах, що межують з Україною. Публікації стосуватимуться найгостріших і найактуальніших тем через призму подій в Україні.

- На жаль, і це насправді прикро констатувати, Україна мало чого знає про наших сусідів, - констатує Євген Магда. – З огляду на наш напрямок - західний інформаційний фронт – ми будемо говорити про тих, хто перебуває так чи інакше на захід від нас.

Ми робимо акцент на наших сусідів – пострадянські країни, тобто на Білорусь і Молдову і країни «Бухарестської дев'ятки». Тому що ми розуміємо,: поняття сусідства має бути широким і включати в себе Балто-Чорноморський регіон.

Бо лише створюючи наратив Балто-Чорноморського регіону, ми можемо протистояти російському імперському наративу. Він на сьогодні є для нас загрозою, якій ми маємо протидіяти.

Я думаю, що наші зусилля будуть, як вагомими, так і цікавими. І ми будемо раз-по-раз видавати матеріали, які будуть подіями для інформаційного поля України, на які звертатимуть увагу і за кордоном.

Тому у нас, насправді, немає іншого виходу, як працювати до Перемоги. А після Перемоги, відсвяткувавши Перемогу, продовжувати працювати, до чого я всіх вас і закликаю.

Співзасновник ЗІФу Юрій Кміть подякував доброчинцям за підтримку 

Євген Магда вручив пам'ятні подяки благодійникам ЗІФу 
Юрій Кміть відзначив роботу дописувача ЗІФу Олександра Левченка – радника міністра з питань тимчасово окупованих територій України, експосла України в Хорватії та Боснії і Грецоговині 
Серед нагороджених – ексвіце-консул Почесного консульства Болгарії у Львові Василь Гук
Віталій Ковтун – член наглядової ради ЗІФу побажав творчого натхнення і втілення задумів

Фото – Юрій Сколоздра, ЗІФ

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: