У Криму поширили фейки про помсту Україні за атаку на Севастополь

НОВИНИ 01.11.2022 Коментарі 0

Кримські телеграм-канали поширили фейки про буцімто відплату Збройним Силам України за масовану недільну атаку безпілотниками на базу чорноморського флоту росії в українському Севастополі.

Наприклад, телеграм-канал «ЧП/Крим» розмістив дві фото з полум’ям на руїнах якоїсь будівлі та підписав: «В Очакові спрацював кондиціонер на тій самій базі, де британці готували операцію з дронами на Севастополь».

Таким способом російська пропаганда з метою заспокоєння частини кримського населення, яке симпатизує росії, і підтримання «вєлічія флота» вдалася до примітивної брехні. Адже пропагандисти навіть полінувалися прибрати зі знімків логотип Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Миколаївській області.

Якщо зайти на офіційну сторінку миколаївських рятувальників у FB, то без труднощів можна відшукати звіт про наслідки ракетних обстрілів терористичної армії росії цивільних об’єктів у населених пунктах області. Там же є і згадані вище фото. У тексті українських рятувальників ви не знайдете і натяку на якусь військову базу.

«30 жовтня о 02:22 на спецлінію 101 надійшло повідомлення про те, що після ракетного обстрілу, який завдали російські війська, у м. Очакові Очаківської територіальної громади Миколаївського району виникла пожежа гаража на території гаражного кооперативу, - йдеться у тексті. - На місце направлено відділення 22 державної пожежно-рятувальної частини 2 державного пожежно-рятувального загону. О 04:00 пожежу ліквідовано на площі 20 кв. м. Пожежею знищено 5 гаражів, пошкоджено 1 автомобіль та 30 воріт гаражів. О 03:19 сповістили, що виникла ще одна пожежа. На цей раз в результаті влучення боєприпасів та уламків від них зайнялась господарча будівля у м. Очакові. Пожежу ліквідував цей же підрозділ на площі 10 кв. м».

Нагадаємо, російська терористична армія у понеділок зранку, 31 жовтня, вирішила помститися за атаку на Севастополь масованим ракетним ударом по об’єктах енергетичної інфраструктури в багатьох областях України. Українській протиповітряній обороні вдалося збити рекордну кількість крилатих ракет. Російські пропагандисти після атаки бухти чорноморського флоту вигадали декілька фейків про цю подію: британських фахівців, які готували дрони, зерновоз, із якого запускали безпілотники, а ображений кремль заявив про вихід в односторонньому порядку із так званої зернової угоди.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: