В Україні назвали кількість воєнних злочинів росіян і пояснили, хто тут терорист

АНАЛІТИКА 31.10.2022 Коментарі 0

За вісім місяців від часу повномасштабного вторгнення російської армії в Україну поліція зареєструвала 212 тисяч злочинів. Із цього числа понад 40 тисяч становлять воєнні злочини окупаційно-терористичних військ.

Такі цифри озвучив у понеділок, 31 жовтня, голова Національної поліції України Ігор Клименко в ефірі телемарафону «Єдині новини».

Кількість терористичних злочинів російської армії додалася у понеділок зранку – в багатьох областях України атаковано об’єкти критичної інфраструктури. Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив про 18 пошкоджених об'єктів у десяти регіонах України. Знеструмлено багато населених пунктів у Київській, Запорізькій, Дніпропетровській і Харківській областях – аварійні відімкнення електропостачання.

Як бачимо, російські терористи вкотре цілили по цивільній енергетичній інфраструктурі. Попри те, що з понад 50 випущених росією крилатих ракет (КР) українська протиповітряна оборона збила 44 смертоносних боєприпаси. Тому жертв і руйнувань могло бути значно більше.

Уперше ракета долетіла до Чернівецької області. А одна зі збитих ракет також уперше впала на території Молдови. Хоча там руйнувань цивільних об’єктів нема, у декількох хатах повилітали шибки. На Львівщині ППО успішно відпрацювала, збивши усі КР. Деякі з них упали на цивільні об’єкти.

Високу ефективність роботи української ППО відзначив експерт Олександр Коваленко у своєму телеграм-каналі. За його словами, 44 збиті ракети з 50-ти – це майже 90% ефективності.

«Окупанти вкотре вирішили відрефлексувати сотнями мільйонів доларів, нагадавши, що вони терористи, які завдають ударів по цивільних об'єктах, яких необхідно зупиняти жорстко та безкомпромісно. Примітно, що в спробі продемонструвати те, що вони чогось так можуть, росіяни показали, що насправді вони можуть значно менше, ніж їм здається. Так, є прильоти. Так, є руйнування. Але набагато менше, ніж могло б бути», - вважає Олександр Коваленко..

За його словами, ефективність ракетних ударів росіян стає щоразу меншою.

«Думаю, всі зауважили, що сьогодні окупанти намагалися прорвати наше ППО масованим нальотом. Загалом, аналізуючи цифри та наслідки, особливо з урахуванням того, які би вони могли бути, якщо би прорив удався, можу сказати одне – дякую ЗСУ», - написав експерт.

Можна припустити, що чергове загострення у кремлі відбулося після атаки безпілотними дронами по українському Севастополю напередодні. Наразі нема достовірних даних про майнові втрати росіян щодо їхніх військових кораблів. Але вони не так важливі, як втрати морально-психологічного характеру. Атака повітряними та надводними безпілотниками спричинила черговий припадок у пропагандистів і путіністів.

Севастополь для путіна – чи не найболючіший мозоль. І на нього вчора боляче наступили. Настільки боляче, що у кремлі заверещали про якийсь зерновоз, із якого, буцім, запустили дрони. Потім заговорили про британців, які спільно із ЗСУ з Очакова запустили безпілотники. Завершилося все тим, що ображені кремлівці оголосили про вихід зі зернової угоди та готовність самостійно забезпечити постачання хліба на світові ринки.

Російська пропаганда намагалася ще нав’язати думку про терористичну атаку України на Севастополь. Але в Інституті вивчення війни росіянам пояснили, що кораблі чорноморського флоту є носіями крилатих ракет. І саме з цих кораблів і підводних човнів обстрілюють енергетичну та цивільну інфраструктуру України. Тому вони є законними воєнними цілями, до того ж терористичними.

Словом, колективний Захід швидко поставив росію на місце: завантажені зерновози вирушили за своїми маршрутами, а у кремлі тепер або проковтнуть образу, або наважаться на якусь чергову терористичну пакість.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: