Нафтобаза у Феодосії догоряє. На півострові – проблеми з пальним

НОВИНИ 11.10.2024 Коментарі 0

Наприкінці четвертого дня масштабної пожежі на Феодосійській нафтобазі там прогримів ще один вибух із загорянням. Повідомляють, що там вибухнула ще одна цистерна з пальним.

Потужний вибух зафіксували приблизно о 23:00 у четвер, після чого над нафтобазою здійнявся смолоскип із полум’я. Близько 2 години ночі сильна пожежа продовжувалась, пише ТГ-канал «Крымский ветер».

Пізніше стало відомо, що там відбулося руйнування цистерни з нафтопродуктами – вона тріснула, і палаюча нафта розлилася територією. Проте нові резервуари більше не спалахували.

Станом на ранок п’ятниці активне горіння на нафтобазі припинилося, над місцем пожежі було видно лише світлий дим незначної інтенсивності. «Схоже, все, що могло згоріти, вже вигоріло», - припускає «Крымский ветер».

Натомість на півострові почався серйозний дефіцит палива для окупаційних військ рф. «Після знищення нафтобази у Феодосії росіяни потрапили в логістичне пекло», - повідомили партизани військового руху українців і кримських татар «Атеш».

Інформатори фіксують активні переміщення військових бензовозів по усьому Криму. Рашисти створюють мобільні заправні станції, але побоюючись нових ударів, весь час змінюють місця їх дислокації. Їхнє командування дало команду обмежити перебування точок зберігання палива в одному місці протягом 10-12 годин.

Це свідчить, що руйнування об'єктів такого масштабу критично позначається як на забезпеченні військ загарбників, так і на виконанні бойових завдань, зазначають в «Атеш».

Як уже повідомляв ЗІФ, пожежа на нафтобазі «Морського нафтового терміналу» на східній околиці Феодосії почалася вранці 7 жовтня. ТГ-канали повідомляли, що ЗСУ атакували двома ракетами, попередньо – ATACMS. Внаслідок удару було пошкоджено щонайменше дві цистерни – об’ємом 10 та 5 тисяч кубометрів. Пізніше у вогні опинилися ще три резервуари. Загальний резервуарний парк нафтобази становить 258 тис. кубометрів. Судячи з супутникових знімків, тут розміщено 35 резервуарів різного обсягу. Феодосійський термінал – найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема, для забезпечення потреб окупаційної армії росіян.

На фото: викид палаючих у Феодосії нафтопродуктів на кількасот метрів вгору / з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: