Через гасіння нафтобази сусідні з Феодосією села залишились без води

НОВИНИ 10.10.2024 Коментарі 0

Четвертий день у Феодосії гасять пожежу на нафтобазі після, ймовірно, ракетного удару ЗСУ. Й оскільки на гасіння йде багато води, сусідні селища залишилися без водопостачання.

Про це повідомляють місцеві ЗМІ і ТГ-канали. Влада обіцяла організувати підвезення води в цистернах, проте, як пишуть в коментарях місцеві мешканці, це відбувається лише час від часу.

«Шановні мешканці смт. Приморський, с. Берегове, Бл. Комиші! Заходи щодо ліквідації надзвичайної ситуації техногенного характеру продовжуються. Перебої водопостачання, часткова чи повна відсутність води у селищах пов'язані з відбором ресурсу з магістрального водоводу Бл. Комиші - Берегове - Приморський та РЧВ для забезпечення заходів щодо ліквідації НС на нафтовій базі», - повідомляє в телеграм-каналі підприємство «Вода Криму».

Натомість перебої із підвезенням води автоцистернами у підприємстві пояснили терміновим «перенаправленням машин на ліквідацію НС».

При цьому сама нафтобаза морського терміналу знаходиться у безпосередній близькості від узбережжя, і жителі регіону не розуміють, чому не роблять забір води з моря.

Для решти жителів Феодосії у «Воді Криму» повідомили, що через ремонтні роботи дюкера Північно-Кримського каналу, а також підвищеною витратою води на ліквідацію НС подача води здійснюватиметься з двох водосховищ – Феодосійського та Фронтового.

«Можливо тимчасове погіршення якості питної води за органолептичним показником – запах, за хіміко-бактеріологічними показниками вода відповідає нормативним вимогам. Після локалізації пожежі буде здійснено переорганізацію водопостачання та відновлено подачу води тільки з водосховища Феодосії», - йдеться в повідомленні.

Підпорядкований москві очільник Феодосії Ігор Ткаченко пише у телеграм-каналі, що за час пожежі на нафтобазі евакуювали 1137 людей, з них більш як тисяча розмістилися у родичів. «На даний момент у трьох пунктах тимчасового розміщення продовжують залишатися 129 осіб», - пише глава адміністрації. За його інформацією, після чотириденного горіння нафтопродуктів проби повітря не виявили перевищення шкідливих речовин.

При цьому влада воліє не повідомляти про поточну ситуацію, проте мешканці Феодосії пишуть, що стовпи диму поступово спадають.

Пожежа на нафтобазі «Морського нафтового терміналу» на східній околиці Феодосії почалася вранці 7 жовтня. ТГ-канали повідомляли, що ЗСУ атакували двома ракетами, попередньо – ATACMS. Внаслідок удару було пошкоджено щонайменше дві цистерни – об’ємом 10 та 5 тисяч кубометрів. Пізніше у вогні опинилися ще три резервуари.

За даними АТ «Морський нафтовий термінал», загальний резервуарний парк нафтобази становить 258 тис. кубометрів. Судячи з супутникових знімків, тут розміщено 35 резервуарів різного обсягу.

Як раніше писав ЗІФ, Феодосійський термінал - найбільший у Криму за обсягами перевалки нафтопродуктів, які використовувалися, зокрема, для забезпечення потреб окупаційної армії росіян.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: