У 13-ий санкційний пакет ЄС потрапили і фіз- та юрособи з Білорусі

НОВИНИ 23.02.2024 Коментарі 0

У 13-му пакеті санкцій, що у п'ятницю, 23 лютого, прийняла Рада Європейського Союзу проти росії, потрапили і білоруські фізичні та юридичні особи. Повний перелік опубліковано в офіційному журналі ЄС.
 
Серед них опинилися генеральний секретар Білоруського товариства Червоного Хреста Дмитро Шевцов, гендиректор Оршанського авіаремонтного заводу Павло Случак, директор ВАТ "2566 завод з ремонту радіоелектронного озброєння" Валерій Шатіло, голова новополоцького міськвиконкому Дмитро Демидов. Також у списку – громадянин Білорусі Сергій Астафуров, який є директором російської компанії "НТЦ Промтехаеро", та уродженець Білорусі Василь Шупранов, гендиректор Нижегородського машинобудівного заводу, повідомляє DW. Білорусь.
 
Окрім того, до списку санкцій внеслий Олексій Талай та його благодійний фонд (він, як і Шевцов, причетні до вивезення українських дітей і подальшому їх "перевихованню"), Ольга Волкова та заснована нею недержавна організація "Дельфіни", завод "Пеленг", 2566-ий завод з ремонту радіоелектронного озброєння, Оршанський авіаремонтний завод.

Загалом санкції в рамках 13-го пакету запроваджено проти 106 фізичних і 88 юридичних осіб. Загалом тепер їх понад 2 тисячі. Нові обмеження здебільшого спрямовані проти російської військової промисловості та пов'язаних із нею осіб та організацій – у тому числі тих, хто допомагає обходити санкції чи має стосунок до постачання зброї на росію з Північної Кореї. 

Також читайте: На що готовий лукашенко, щоб уникнути ордера на арешт від МКС

На фото з відкритих джерел: диктатор лукашенко під час відвідин авіаремонтного заводу в Орші. Із 2012 року підприємство належало двом акціонерам – білоруському ЗАТ "Системи інвестицій та інновацій" (приблизно 40%) та українській компанії "Мотор-Січ" (60%, власник якої В'ячеслав Богуслаєв виявився зрадником України та затриманий у жовтні 2022 року СБУ). 2018 року стало відомо про націоналізацію Оршанського авіапідприємства. Причиною цього, як писала "Економічна правда", стало невиконання зобов'язань українського інвестора

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: