У росії рекордний дефіцит федерального бюджету

Економіка 11.05.2023 Коментарі 0

Дефіцит федерального бюджету Росії до кінця квітня становив 3,4 трильйона рублів, що випливає з звітності міністерства фінансів. Це більше, ніж було заплановано до кінця 2023 року: у законі про бюджет було передбачено дефіцит у розмірі 2,93 трильйона рублів.

За даними Мінфіну, за перші чотири місяці поточного року доходи бюджету знизилися на 22% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Водночас витрати зросли на 26%. Співвідношення доходів та витрат до квітня – 7,7 та 11,2 трильйона рублів відповідно, - про це пише Радіо Свобода. 

У звіті міністерства також зазначається, що нині нафтогазові доходи Росії знизилися на 52% порівняно з минулим. Це, зокрема, пов'язано зі зниженням котирувань цін на нафту марки Urals та скороченням експорту газу. Мінфін прогнозує, що найближчими місяцями ситуація з нафтогазовими доходами зміниться на краще.

У поточному році влада Росії засекретила третину видатків федерального бюджету. Відомо, що до 24 березня секретні витрати становили 2,4 трильйона рублів. Аналітики вважають, що ці гроші пішли на війну проти України.

Фото з відкритих джерел

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: