Чехія передасть Україні дві системи ППО Kub з боєприпасами

НОВИНИ 11.05.2023 Коментарі 0

Президент Чехії Петр Павел повідомив, що найближчим часом Збройні сили України отримають дві системи ППО Kub з боєприпасами.

Петр Павел зазначив, що українські військові вміють обслуговувати системи Kub і зможуть ними користуватися відразу після отримання. У березні частину системи ППО Kub разом із ракетами Укранїі передала Словаччина. За словами президента Петра Павела, Чехія також повинна розглянути питання про передачу Києву частини літаків, - повідомляє Польське радіо.

«Варто подумати, чи могли б ми передати наші літаки L-159 Україні з перспективою їх переозброєння. Як літаки безпосередньої підтримки вони могли би суттєво допомогти Україні в контрнаступі», - сказав Петр Павел.

Президент Чехії додав, що наразі російська сторона має перевагу в повітрі. Водночас Україні необхідно зміцнити авіацію, щоб запланований контрнаступ був успішним. Петр Павел не виключив, що Київ отримає винищувачі F-16 із Заходу. Він зазначив, що передача таких літаків ускладнена необхідністю навчання пілотів і встановленням на винищувачах систем зв'язку. 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: