США запровадили санкції проти башкана Гагаузії

НОВИНИ 13.06.2024 Коментарі 0

У середу, 12 червня, Державний департамент Сполучених Штатів Америки повідомив про запровадження санкцій проти голови (башкана) Гагаузії – автономного територіального утворення на півдні Молдови – Євгенії Гуцул.

Її підозрюють у причетності до проросійського Ілана Шора – бізнесмена-утікача, оголошеного в міжнародний розшук у справі про крадіжку мільярда доларів із банківської системи Молдови. Як повідомляє ТГ-канал «Центральноєвропейський ф'южн», США наклали санкції на Шора ще у 2022 році.

За даними Держдепу, Євгенія Гуцул – важлива особа у корупційних схемах Шора. Вона брала участь у ввезенні готівки з росії, незаконному приховуванні цих коштів та їх використанні на користь олігарха та його злочинної діяльності.

Також у Вашингтоні вважають, що Гуцул намагається дестабілізувати Молдову і продовжує просувати інтереси Шора та Москви. Після того, як юристка Гуцул, якій іде 38-рік, очолила Гагаузію, вона не припинила відвідувати росію і входить до проросійського об'єднання молдовської опозиції «Перемога».

У Молдові у квітні 2024 року порушили кримінальну справу проти Євгенії Гуцул за незаконне партійне фінансування.

Як писав ЗІФ, того місяця проросійська опозиція Молдови зібралася у Москві, де створила передвиборчий блок «Перемога». Захід відбувався в одному із найрозкішніших готелів рф (The Carlton) під пильним наглядом росіян.

Наприкінці минулого року аналітики Інституту вивчення війни акцентували увагу на тому, що кремль активізуватиме зусилля з дестабілізації Молдови із залученням у тому числі автономного територіального утворення Гагаузія із населенням приблизно 160 тисяч людей (неповних 5 відсотків від загальної чисельності Молдови).

«Хочу сказати, що ви (валєнтіна матвієнко, - ред,) правильно відзначили, що в Гагаузії утискують наші права з боку центральної влади. Це вже переходить усі межі. Ми з рф дуже багато років, десятиліття дружили, були у добрих взаєминах, ми хочемо далі продовжувати, щоби у нас була підтримка від рф, ми хочемо як мінімум доїжджати до росії без пересадок», – сказала у березні цього року під час зустрічі з головою ради федерації федеральних зборів росфедерації матвієнко Євгенія Гуцул.

Голова Асоціації гагаузьких товариств України Юрій Димчогло, якого цитує ЗМІ з Одеської області Юг.Today, відреагував на поїздку Гуцул до росії таким дописом у соцмережі FB:

- Керівництво Гагаузької автономії Республіки Молдова в особі подібності башкана Євгенії Гуцул, після доведення регіону до економічного банкрутства, тепер зайнялося політичним крахом Гагаузії, йдучи на поводу гоп-стопників (клана Шора), які пограбували Молдову, а тепер підсіли на криваві рублі російських вбивць!

На фото з відкритих джерел – путін готовий використати Гуцул для втілення своїх маніакальних ідей  

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: