Ще одна країна заблокує кордон з Україною в понеділок

НОВИНИ 10.12.2023 Коментарі 0

У понеділок, 11 грудня, ще одна країна приєднається до блокування кордону з Україною для проїзду вантажівок. Учасники акції протесту також вимагатимуть скасування «транспортного безвізу» для українських перевізників.

Акція відбудеться біля пункту пропуску «Захонь-Чоп», повідомляє Асоціація угорських підрядників автоперевезень MKFE. Повітова поліція Саболч-Сатмар-Берег санкціонувала оголошену автоперевізниками демонстрацію, мета якої – «привернути увагу Єврокомісії та уряду Угорщини до серйозного впливу на ринок угоди між ЄС та Україною».

Угорці стверджують, що часткова лібералізація автомобільних вантажних перевезень поставила багато угорських підприємств у критичну ситуацію. Тож вони вимагають негайного перегляду угоди та відновлення ліцензійних квот в українсько-угорських перевезеннях, а також «ефективного та інтенсивного офіційного контролю українських перевізників».

«У понеділок, 11 грудня 2023 року, транспортники розпочнуть демонстрацію, подібно до того, як це зробили польські та словацькі водії вантажівок останніми тижнями. Асоціація угорських автомобільних перевізників розуміє відчай постраждалих підприємств і висловлює солідарність з колегами, які потрапили в біду, і постраждалими підприємствами-членами. Ми погоджуємося з висловленими проханнями», - йдеться у дописі Асоціації MKFE.

Тим часом на польсько-українському кордоні станом на ранок 10 грудня з боку Польщі стоять майже 3,5 тисячі вантажівок, повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко в телеефірі.

«Ситуація практично незмінна. Блокуються чотири напрямки.

Станом на ранок 10 грудня в черзі у бік України перебувають майже 3,5 тисячі вантажівок. Найбільше навпроти пунктів «Шегині» - це 1200 вантажівок, та «Ягодин» - 900. Найменший рух фіксується на пункті пропуску «Ягодин».

Ну і власне, навіть ті впровадження щодо напрямку пункту пропуску «Угринів», коли порожні вантажні транспортні засоби вагою з понад 7,5 тонн можуть перетинати кордон на виїзд з України... Поки що не бачимо послаблень з того боку, щоб впровадження певних домовленостей давали б якісь поштовхи для збільшення кількості вантажних транспортних засобів», - зазначив представник ДПСУ.

Фото: Суспільне Львів

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: