СБУ затримала спринтера-шпигуна

НОВИНИ 17.11.2023 Коментарі 0

За матеріалами Служби безпеки України 15 років ув'язнення отримав легкоатлет, який працював на російську фсб. Для виконанн завдань від рашистів він за день пробігав до 50 км, щоби шпигувати для рф на Хмельниччині.

Завдяки доказовій базі СБУ російський агент отримав реальний термін ув’язнення із конфіскацією майна за збір розвідданих про дислокацію та переміщення Сил оборони у Хмельницькій області. 

Зрадником виявився місцевий тренер з легкої атлетики, який майже щодня пробігав від 10-ти до 50-ти кілометрів, щоб відслідковувати місця базування та маршрути руху українських військ, повідомляє пресслужба СБУ у своєму ТГ-каналі.

"Під час бігу він здійснював приховану фото- та відеозйомку. Для цього використовував камеру власного мобільного телефону, який статично закріплював на руці. Серед основних завдань "бігуна" була розвідка локацій із важким озброєнням та боєприпасами ЗСУ. Також російський агент розробив для окупантів топографічну схему, в якій позначив координати українських блокпостів на основних автошляхах регіону. Розвідувальна інформація потрібна була загарбникам для планування повітряних обстрілів та можливих розвідувально-диверсійних операцій", - йдеться у повідомленні.

Контррозвідники СБУ затримали росагента у травні 2022 року "на гарячому", коли той приховано фотографував один із місцевих об’єктів Укрзалізниці.

Як встановило слідство, 55-річного спортивного тренера дистанційно завербував кадровий співробітник фсб у березні 2022 року.

У поле зору агресора він потрапив як колишній випускник ленінградського військового училища, де навчався ще за часів срср, а потім до 1992 року служив у лавах Таманської дивізії на території рф. Згодом звільнився з військової служби та переїхав в Україну.

За кожне виконане вороже завдання зловмисник отримував від окупантів грошову винагороду, яка надходила на його банківську картку.

На підставі зібраних доказів суд визнав агента фсб винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: