Уряд Угорщини геть зійшов на пси – почав антиукраїнське соцопитування  

ПЕРЕКЛАДИ 17.11.2023 Коментарі 0

У п’ятницю, 17 листопада, уряд Угорщини оприлюднив перелік запитань для неофіційного опитування, яке він розішле виборцям щодо низки суперечливих питань, включаючи міграцію, права ЛГБТК+ і підтримку України, пропозицію заблокувати подальшу допомогу Європейського Союзу Києву, якщо блок не розморозить фонди для Угорщини.

Про це повідомляє Associated Press.

Опитування, яке уряд називає «національними консультаціями», містить 11 запитань і має войовничий тон щодо ЄС, який звинувачують у спробах нав’язати політику Угорщині.

Одне запитання полягає в тому, чи повинна Угорщина заблокувати план ЄС щодо надання Україні чотирирічного пакету допомоги на 50 мільярдів євро (майже 53 мільярди доларів), якщо блок не розморозить мільярдну допомогу Угорщині, яку він відклав через стурбованість тим, що уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана не зміг підтримувати стандарти верховенства права і прав людини.
«Вони просять Угорщину про додаткову підтримку (для України), хоча через це наша країна не отримала коштів ЄС», - йдеться в одному з фрагментів опитування.

«Ми не повинні платити більше, щоби підтримати Україну, поки не отримаємо гроші, які нам винні», - йдеться в одній з можливих відповідей.

Національні консультаційні опитування в Угорщині, які правопопулістський уряд Орбана багато разів проводив після того, як він прийшов до влади у 2010 році, були широко розкритиковані соціологами й опозиційними партіями як інструменти пропаганди, які є маніпулятивними у своїх формулюваннях і дуже навіюють бажані відповіді.

Уряд Орбана каже, що опитування зміцнюють його позицію на європейському рівні, демонструючи національний консенсус щодо політичних питань.

Опитувальники надсилають поштою кожному угорцю, який має право голосу, але це опитування не має юридичної сили. Зазвичай, відповіді надходять менше ніж від 20% дорослих угорців, але при цьому ці відповіді на 99% поділяють позицією уряду.

В одному із запитань, опублікованому в п’ятницю, говориться, що ЄС «хоче створити в Угорщині гетто для мігрантів» і запитується, чи вважають респонденти, що Угорщина повинна «прийняти міграційні плани Брюсселя» або ж запобігти створенню гетто для мігрантів.

Інше питання каже, що ЄС хоче, щоб Угорщина скасувала суперечливий закон, який забороняє доступність ЛГБТК+ контенту для неповнолітніх і попереджає про «агресивну ЛГБТК пропаганду», націлену на дітей.

Опитування містить інші запитання про Україну, зокрема пропозицію для ЄС припинити військову допомогу Києву та про протидію переговорам про те, щоб Україна врешті стала членом ЄС.

Уряд Угорщини відмовився постачати Україні зброю після того, як росія почала вторгнення в лютому 2022 року, і виступає проти санкцій ЄС проти Москви за її агресію.

Під час останніх національних консультацій, які завершилися в січні, уряд заявив, що 97% угорців виступають проти санкцій щодо Росії, хоча менше як 1,4 млн людей відповіли на опитування в країні з 9,7 млн населенням.

Опитувальник з відповідями  можна повернути до 10 січня 2024 року, але раніше уряд подовжував такі терміни, щоб збільшити кількість учасників.

фото: Facebook/orbanviktor

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: