СБУ хапнула за ризу керівника Черкаської єпархії упц (мп) Феодосія Снєгірьова

НОВИНИ 20.02.2023 Коментарі 0

Служба безпеки України зібрала докази провини керівника Черкаської єпархії української православної церкви (мп) щодо розпалювання міжконфесійної ворожнечі.

«Митрополит у публічних висловлюваннях серед священнослужителів і вірян та в офіційних коментарях поширював заклики, що порушують рівноправність громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності та переконань», - йдеться у повідомленні СБУ на офіційній сторінці у FB.

Слідчі СБУ також встановили, що під його керівництвом адміністратор відомчого сайту єпархії розміщував ворожі матеріали із пропагандистських сайтів РПЦ.

«У цих публікаціях представники країни-агресора нав’язували ідеї рашизму та популяризували кремлівський режим. Тим самим сприяли загостренню внутрішньої обстановки в регіоні через розпалювання міжрелігійної ворожнечі», - сказано в тексті.

На сторінці упц (мп) у FB викладено відео з проповіддю митрополита Феодосія під заголовком «Проти мене порушено кримінальну справу. завтра на допит».

У своїй пропагандистській проповіді до вірян він виголосив маніпулятивні тези та намішав «горох із капустою» зі звинуваченнями держави Україна, ЗМІ у тиску на церкву, яку хрестив Володимир. Проте не розповів історію як російська православна церква підпорядкувала собі Україну та її духівництво. Також Снєгірьов заявив, що переслідування дійде до мирян і провів паралелі з 30-ми роками минулого століття.

І тут знову використав маніпулятивний підхід. Адже радянська влада винищила українське духовенство та поставила на службу підконтрольних КДБ осіб. Російська православна церква на чолі з кадебістським агентом гундяєвим підтримує путіна та його агресію проти України. А з москви не раз лунали «воплі» про переслідування в Україні їхніх «підлеглих».

Насамкінець Феодосій закликав об’єднуватися та підтримувати один одного.

Нагадаємо, 14 грудня Україна повернула з російського полону своїх 64 військових, у росію навзамін віддали священника упц (мп), якому перед тим винесли вирок за корегування вогню окупантів.

СБУ уже декілька місяців проводить кампанію з обшуками у храмах, адміністративних приміщеннях і монастирях упц (мп). Упродовж цього часу виявляли численні докази співпраці представників упц (мп) з росією: російські паспорти, георгіївські стрічки, символіку забороненої партії ОПЗЖ, «методички» кирила з ворожою пропагандою, склади із прокремлівською літературою (зокрема, авторства ідеолога рашизму івана ільїна). У деяких виданнях представники рф заперечують існування українського народу, його мови і культури, а також ставлять під сумнів українську державність.

Читайте також:

СБУ оприлюднила підсумки обшуків у храмах і будівлях УПЦ (мп)

Силовики перетрушують Києво-Печерську Лавру та релігійні будівлі Рівненщини

СБУ поволі береться за пропагандистів у рясах з УПЦ (мп)



 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: