СБУ оприлюднила підсумки обшуків у храмах і будівлях УПЦ (мп)

НОВИНИ 23.11.2022 Коментарі 0

За підсумками проведених Службою безпеки України безпекових заходів у понад 350 церковних споруд УПЦ (мп) виявлено проросійську літературу, готівки на мільйони та «сумнівних» громадян рф.

Працівники СБУ спільно з Національною поліцією та Національною гвардією проводили обшуки на територіях Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври у Києві, Корецького Свято-Троїцького монастиря та у приміщеннях Сарненсько-Поліської єпархії УПЦ на Рівненщині.

Ретельно перевірено понад 350 церковних споруд і 850 осіб. Понад 50 осіб пройшли поглиблені контррозвідувальні опитування, у тому числі з використанням поліграфа.

«Серед них були не лише громадяни України, а й іноземці, зокрема громадяни рф, що перебували на території об’єктів. Деякі з них при перевірці документів надали паспорти та військові квитки СРСР, взагалі не мали оригіналів документів, а лише їх копії, або ж мали паспорти громадян України з ознаками підробки чи пошкодження», - йдеться у повідомленні на сторінці у FB речниці Управління СБУ у Львівській області Роксолани Яворської.

Згідно з інформацією, на території Києво-Печерської Лаври перебував 32-річний громадянин України, якого підозрюють у причетності до протиправної діяльності в Україні проросійського інформаційного агентства «Антван». Чоловік є довіреною особою власника однойменної російської компанії «ANTVAN GROUP» - громадянина рф о.в. орлова, який володів в Україні земельними ділянками та закладами громадського харчування. Майно заарештовано у межах кримінального провадження.

Окрім того, під час безпекових заходів виявили:

- проросійську літературу, що використовували під час навчання у семінарії та приходських школах, у тому числі для пропаганди «русского міра»;

- готівку на загальну суму понад 2 млн грн і понад 100 тисяч доларів США та декілька тисяч російських рублів.

Нагадаємо, у вівторок, 22 листопада, на росії відреагували на дії українських силовиків у церковних приміщеннях УПЦ (мп).

Голова синодального відділу із взаємин церкви зі суспільством та ЗМІ московського патріархату владімір лєґойда назвав їх акцією залякування. А глашатай путіна – дмітрій пєсков, назвав безпекові заходи СБУ однією з ланок «у ланцюзі дій проти російського православ'я» та що «українська сторона давно воює з РПЦ».

Тим самим кремль підтвердив прямий зв’язок російської православної церкви з УПЦ (мп). Хоча остання під час свого собору у Києві 27 травня 2022 року (через три місяці після повномасштабного нападу росії) ухвалила доповнення і зміни до свого статуту про управління і нібито стала цілковито самостійною і незалежною від москви.

Щоправда, тоді ж собор УПЦ (мп), «усвідомлюючи особливу відповідальність перед Богом», висловив «глибокий жаль у зв’язку з відсутністю єдності в українському православ’ї». А «існування розколу» в УПЦ (мп) сприйняли як «глибоку болючу рану на церковному тілі». Бо верхівці УПЦ (мп) було «особливо прикро від того, що останні дії Константинопольського Патріарха в Україні, наслідком яких стало утворення «Православної Церкви України», лише поглибили непорозуміння та привели до фізичного протистояння».

Читайте також: «Російська православна церква – на службі у диявола!»

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: