На росії відреагували на обшуки СБУ в Лаврі закликами

НОВИНИ 22.11.2022 Коментарі 0

Акцією залякування назвав обшуки в Києво-Печерській лаврі голова синодального відділу із взаємин церкви зі суспільством та ЗМІ московського патріархату владімір лєґойда. Він також закликав усіх небайдужих до цього людей докласти всіх зусиль для припинення переслідувань віруючих.

«Ця акція залякування віруючих практично напевно залишиться поза увагою тих, хто називає себе міжнародною правозахисною спільнотою… Російська православна церква, несучи служіння в Росії, Україні та Білорусії, вже була в ролі мішені, обраної безбожною владою для знищення. Ми молимося за одновірців у Києво-Печерській лаврі, які стають жертвами беззаконня і закликаємо всіх небайдужих людей зробити все можливе, щоби переслідування припинилися, а давня святиня залишалася місцем молитви за мир», - написав лєґойда у своєму Telegram-каналі.

Російські пропагандистські медіа нагадують, що Києво-Печерську лавру держава Україна передала у безоплатне володіння «канонічній» Українській православній церкві (УПЦ).

Православну Церкву України, яка отримала Томос від Вселенського патріарха Варфоломія, росіяни називають «розкольницькою». І пишуть, що ПЦУ у травні «заявила про створення релігійної організації, для якої хоче отримати один із храмів» Лаври, а в УПЦ вважають, що ПЦУ намагається захопити Києво-Печерську лавру, створивши там чоловічий монастир.

Російські пропагандисти також цитують прес-секретаря президента рф дмітрія пєскова, який обшуки в Києво-Печерській Лаврі назвав однією з ланок «у ланцюзі дій проти російського православ'я». І що «українська сторона давно воює з РПЦ».

Заяви з кремля виглядають цинічно дивними на тлі закликів багатьох попів рпц і «духовного» слуги путіна – кіріла убивати українців та проводити так звану «десатанізацію».

Наприклад, з нагоди свого 76-річчя у неділю, 20 листопада, кіріл закликав своїх підлеглих працювати на перемогу росії.

«Надихати воїнів, працювати зі засобами масової інформації, щоби слово церкви поширювалося і допомагало людям і жити, і працювати, і боротися за батьківщину», - наводить слова ґундяєва RISU.UA.

Кіріл також закликав духовенство «мобілізуватись», бо російські попи «на передньому фланзі, на найважливішій лінії духовної оборони народу і країни». Тож потрібно «стати на захист вітчизни та робити все для того, щоби здобути перемогу».

«Ми з вами, дорогі владики і батюшки, несемо перед Богом відповідальність за людські серця, а отже, ми сьогодні на передовій. Не усувайтеся від цієї відповідальності – ні від патріотичного виховання, ні від особистої участі в опіці над нашим військом, добровольцями. Ми маємо їх підтримувати – і словом, і ділом, і матеріально. І ми, як церква, повинні брати участь у боротьбі нашої вітчизни зі світовим злом, з цією проказою, з цим антихристовим рухом, який може занапастити і весь світ, і росію», - сипав кремлівськими кліше пропагандист кіріл.

Детальніше про сутність російської православної церкви, деяких її представників в Україні й обшуки у храмах УПЦ читайте у матеріалах ЗІФу:

СБУ поволі береться за пропагандистів у рясах з УПЦ (мп)

Силовики перетрушують Києво-Печерську Лавру та релігійні будівлі Рівненщини

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: