Росія починає тріщати по швах?

НОВИНИ 11.05.2022 Коментарі 0

Прогнози про тривалу – кількарічну війну можуть не справдитися і закінчиться путінська авантюра швидше, ніж може здаватися. Росія завдає Україні значних економічних збитків, руйнувань інфраструктури та, що найгірше, убиває наших громадян, змусивши декілька мільйонів українців покинути свої домівки. Проте величезна росія насправді Колос на глиняних ногах. Путінський режим тримається на трьох основних факторах: корупції, страху і пропаганді. І саме вони є найслабшими лінками будь-якого режиму, бо належать до руйнівних понять, що не зміцнюють, а посляблюють державу.

Допоки українці ворожили-прогнозували, що такого придумають на росії до «дня побєдобєсія», щоби відімстити Україні за свої невдачі та видати хоч якусь перемогу, у кремлі сталося щось таке, що породжує «тиху радість».

Найперше, як писав ЗІФ, ядерну зброю, навіть тактичну, росія не застосувала, літак «судного дня» з путіном і «ядерною кнопкою» не літав, як і будь-який літак не взяв участі у повітряному параді. Кремлівський карлик був нетипово пригніченим і подавленим.

Наступного дня декілька губернаторів росії, а це небагато-немало п’ятеро чиновників, дочасно заявили про готовність скласти повноваження. Про причини такого кроку довідаємося згодом. Можливо, губернаторам передався настрій путіна та підписаний у США ленд-ліз на десятки мільярдів доларів для України.  

Американський високопоставлений представник міністерства оборони, на слова якого посилається CNN, каже про «анекдотичні повідомлення» з табору російських військ, які в Україні не підкоряються наказам згори. Мовляв, «офіцери середнього рівня, навіть до рівня батальйону» відмовляються підкорятися наказам рухатися вперед у новому наступі на Донбас в Україні.

За словами американців, російські війська боролися з масовими проблемами морального духу від початку вторгнення. А це лише одна з численних проблем, що супроводжують русню у цій війні. Додайте логістику, несправну техніку, масштабні втрати літаків, танків, бронемашин, кораблів і понад 25 тисяч убитими. І це за неповних два з половиною місяці війни. Додайте до цього санкції цивілізованого світу. Таких нищівних утрат росія ще не знала. 

Головне управління розвідки Міністерства оборони України також у цьому контексті повідомляє про зміни пропагандистських кліше.

«Щоби змінити уявлення росіян про військову «непереможність» і підготувати суспільство до можливої поразки, російським ЗМІ наказали розповідати про російсько-українську війну як про збройне протистояння рф з усіма країнами Європейського Союзу та НАТО», - йдеться у повідомленні ГУР МОУ.

В українській розвідці припускають, що кремлівські політтехнологи таким чином хочуть применшити ганьбу від програшу більш могутньому противнику.

Кремлівські телеканали й інші інформаційні ресурси вже отримали вказівки перейти до нової інформаційної політики та намагатимуться лякати та переконувати zаzомбованих росіян об’єднуватися заради свого виживання і сліпо вірити кремлівському диктатору.

Дія російської пропаганди рано чи пізно завершиться. На росії ще не встигли цілковито закрити доступ до здорових інформаційних джерел. Частина суспільства бачить справжню ситуацію. Інша частина відчуває наслідки санкцій. Настане мить, коли полуда спаде з очей критичній масі росіян. Це, мабуть, уже відчувають у регіонах – а вони на росії теж неоднорідні, до того ж усе частіше охоплені вогнем: ліси, підприємства, будівлі, військкомати. Росія тріщить. І цей тріскіт не лише від полум’я.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: