9 травня: Побєдобєсіє вже не те

НОВИНИ 09.05.2022 Коментарі 0

Очікування від апофеозу російської пропаганди – параду перемоги 9 травня – цього року були найрізноманітніші: від оголошення мобілізації та війни до якогось масованого удару по супротивниках. Але усі побачили геть іншу картинку.

Щоправда, трактує її кожен по-своєму. Росіянці традиційно тішились своєму фюрерові та «моці російської зброї». Демократичний світ побачив малоінформативний виступ втомленого і збентеженого карлика, який чомусь сьогодні виглядав досить високим навіть на тлі немаленьких численних охоронців.

Отже, бункерний дід, який увесь парад просидів на трибуні в оточенні занадто моложавих «ветеранів», у своєму зверненні найбільше уваги приділив не другій світовій а черговому виправданню «спецоперації», загрозам з боку України та НАТО.

Звісно, що це з українського боку «йшла підготовка до чергової каральної операції» на Донбасі та в Криму, Київ «заявляв про можливе придбання ядерної зброї», і все говорило про те, що «зіткнення з неонацистами, бандерівцями, на яких США та їхні молодші компаньйони зробили ставку, буде неминучим». Тож рашка «дала попереджувальну відсіч агресії. Це було вимушене, своєчасне та єдине правильне рішення», заявив путлєр.

Далі були і «заживо спалені мученики Одеси», і «варварські удари неонацистів», і що «ополченці Донбасу, разом із бійцями Армії Росії борються на своїй землі» та інші плоди хворої уяви кремлядів.

Проте апофеозом виступу стало повідомлення про те, що він… підписав указ про допомогу родинам поранених і загиблих під час війни в Україні. Нормальна така, цілком «переможна» новина.

Про жодні успіхи «спецоперації» путлєр не розповідав. Натомість доволі розгублено подивився на парадні колони, поклав квіти до меморіалу міст-героїв (у т.ч. Києву та Одесі, на чому наголосили російські телекоментатори), перекинувся кількома фразами з міноборони шойгу та відбув у напрямку російського корабля.

Кілька слів ще варто сказати про саме дійство, яке вже встигли охрестити повним провалом кремля.  

Найбільшою несподіванкою стало скасування авіаційної частини параду – нібито через погану погоду (крізь хмари навіть визирало сонце). Хоча репетиції відбувались неодноразово.

За однією з версій, рашисти нині не змогли запустити розрекламований пропагандонами «літак судного дня» Іл-80 (був помічений на репетиціях). А без нього будь-який ядерний шантаж виглядав геть не ефектно.

Інша версія – що кремлівський карлик побоювався провокацій з боку когось із пілотів. Що також звучить обнадійливо.

Також на параді не було начальника російського генштабу герасимова (кажуть, раніше він не пропускав жодного) – мабуть, його таки підстрелили під час ізюмського вояжу.

На самому параді крокували доволі нечисленні колони курсантів, усіляких юнармійців і казаків. Не було помічено ані десантників, ані морських піхотинців – мабуть, більшість з них вже гниє в українській землі.

Росіянці повідомили, що у порівнянні з минулорічним (коронавірусним) 9-травневим парадом, цього року вийшли не 12, а 11 тис. військовиків, а проїхало не 191, а лише 131 бойова машина.

Так, московити вже не хизувались своїми «буратінами» (реактивними вогнеметними системами) і «панцирами» (ракетно-гарматний ЗРК) – численні фотографії цієї розбитої та захопленої техніки раніше публікували українські військові. Прикметно також, що повз кремль провезли й обмаль артилерії. Отже, хвалитись московитам незабаром справді не буде чим.

Цікаво, що «парад ганьби» відбувався під гаслами «перемоги у великій вітчизняній» та з колорадською стрічкою. Сучасні символи Z, V та O були відсутні взагалі. Закрадається підозра, що в якийсь момент кремль може спробувати відмежуватись від цих символів та війська з такими позначками.

Ну і наостанок: найбільш уважні й дотепні глядачі вже пожартували з приводу спеціальної розмітки (мабуть, таки тимчасової – для військовиків) на красній площі: окрім білих ліній були намальовані сині та жовті. Але ж відомо, що немає нічого більш постійного, ніж тимчасове…

P.S. А поки росіяни побєдобісились у себе на москві, СБУ перехопило низку телефонних розмов, які свідчать: у росіян не парад перемоги, а парад ганьби.

«Не знаю, к чему этот парад? На*рен он нужен? Позорно это все… Больно на душе… но почему-то он решил провести. У всех настроения нету… Дебилизм полный. Все поникшие ходят, грустные… Ну, большая часть людей. Они понимают, что и с работой туго сейчас настало, с этими санкциями. Короче, хе*ня одна. Цены на все поднялись…» – резюмує «мирна» росіянка.

Російська пропаганда підказала їй чіткі причинно-наслідкові зв’язки, і тепер жіночка щиро вірить, що українців потрібно знищувати.

«Жарите шашлыки, да? Делайте с «хохляцких» этих шашлыки! Бейте этих гадов! Бейте на шашлык их всех! Гады! Я спокойно относилась, а теперь ненавидеть начала! После всего, что они делают, гады!» – радить матір своєму сину-окупанту.

Здається, свято таки вдалося.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: