Росія мстить європейським політикам за знесені пам'ятники окупаційним радянським військам

НОВИНИ 13.02.2024 Коментарі 0

Прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас (на фото) оголошена на росії у розшук. Інформацію про це заклали в російську базу міністерства внутрішніх справ. Окрім неї у розшуку десятки політиків і чиновників із Польщі, Литви, України.

Російський режим оголосив у розшук понад сотню представників іноземних країн після знесення у них радянських пам'ятників. Серед них представники міських рад Клайпеди, Луцька та Рівного, мер польського міста Валбжих і заступник міністра держактивів Польщі, ексміністерка МВС Латвії Марія Голубєва та 67 депутатів Сейму Латвії (деякі депутати у розшуку з листопада 2022 року). Про це повідомляє "МедІазона".  

У списку також естонський держсекретар Таймар Петеркоп, чинний міністр сільського господарства Латвії Армандс Краузе, міністр фінансів Арвіл Ашераденс, а також міністр юстиції Інесе Лібіня-Егнере. Під час голосування щодо долі пам'ятників радянським окупантам у 2022 році деякі на той час були депутатами Сейму. 

У російському розшуку "Медіазона" виявила й імена 15-ох депутатів міської ради Риги - після денонсації договору про пам'ятники міська рада голосувала за знесення монумента радянським солдатам у столиці Латвії. 

До слова, майже місяць тому пані прем'єрміністр Естонії Кая Каллас закликала лідерів із країн-партнерів підтримати Україну. За її словами, росія, як агресорка, розуміє лише силу. І для її стримування потрібно зберігати єдність і продовжувати підтримувати Україну.

Високопосадовиця Естонії також закликала всіх членів НАТО збільшити видатки на оборону  витрачає на оборону та нагадала, що її країна витрачає на це понад 3% ВВП. 

Фото зі соцмережі X 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: