Польща, Німеччина та Франція запустили спеціальний механізм захисту від російської дезінформації

НОВИНИ 13.02.2024 Коментарі 0

Міністри закордонних справ Веймарського трикутника – Франції, Німеччини та Польщі – оголосили про боротьбу з російською дезінформацією. Під час зустрічі в Парижі політики оголосили про запуск для цього спеціального механізму. Вони також застерегли від російської дезінформації під час європейської виборчої кампанії.

Голова французької дипломатії Стефан Сежурне заявив, що механізм боротьби з дезінформацією полягатиме у взаємних попередженнях і оприлюдненні інформації щодо кібератак з боку Росії, - пише Польське радіо.

«Сьогодні вранці ми виявили мережу з щонайменше 193 неактивних цифрових порталів, які нібито розміщували проросійський контент у наших трьох країнах. Це неприйнятно», - сказав очільник МЗС Франції.

Голова німецької дипломатії Анналена Бербок заявила, що нещодавно в Німеччині ліквідували мережу російських тролів. Радослав Сікорський підкреслив, що таким чином росіяни намагаються вплинути на результати виборів.

«Ось чому так важливо робити акцент на перевірку фактів і журналістську чесність. Тому співпраця між демократіями є такою важливою», - сказав очільник МЗС.

Переговори в Парижі також стосувалися підтримки оборони України та Європейського Союзу. Міністри одноголосно заявили, що відродження Веймарського трикутника може дати Європі новий поштовх у цих питаннях на тлі загрози з боку Росії.

Додамо, що 12 лютого, у понеділок, міністри закордонних справ Франції, Німеччини та Польщі дали спільну прес-конференцію за результатами зустрічі у Парижі. Напередодні ж стало відомо, що VIGINUM, французький орган спостереження, який відстежує іноземне цифрове втручання, виявив близько 193 веб-сайтів, які використовуються дл поширення інформації з проросійських джерел, а також московських новинних агенцій.

Фото – міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок, міністр закордонних справ і європейських справ Франції Стефан Сежурн і міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, Франція, 12 лютого 2024/PAP/EPA/SARAH MEYSSONNIER / POOL

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: