Російський шпигун намагався потрапити до Чехії у складі офіційної делегації міністра промисловості і торгівлі РФ

ПЕРЕКЛАДИ 05.03.2019 Коментарі 0

Три високопоставлені джерела в державній адміністрації та в уряді підтвердили журналістам чеського видання «Deník N», що громадянин Росії не був допущений на територію Чехії з міркувань безпеки.

Вранці, 4 березня, російська делегація на чолі з міністром промисловості і торгівлі РФ Денисом Мантуровим прибула у празький аеропорт, з метою проведення кількаденної зустрічі з чеським міністром торгівлі Мартою Новаковою.

Однак після приземлення літака делегації у аеропорту імені Вацлава Гавела представники чеських органів безпеки не дозволили одному із членів російської делегації потрапити на територію Чехії та повернули дану особу в Москву після проведення паспортного контролю.

За даними трьох високопоставлених джерел з апарату державного управління та уряді Чехії, громадянина Росії не було допущено на територію Чехії з міркувань безпеки.

«Дана особа перебуває у списку небажаних осіб вже впродовж декількох років», - повідомило чеським журналістам високопоставлене джерело із дипломатично-безпекових кіл Чехії.

«Це чоловік, який за даними наших [чеських – ред.] та союзницьких органів є встановленим співробітником російських спецслужб», - наголосило інше джерело із безпекового середовища виданню «Deník N», додавши, що дана особа також відома іншим західним органам, які також включили його до списку таємних співробітників Кремля .

«Ми не будемо коментувати дане питання», - відповів виданню «Deník N» прес-секретар МЗС Міхал Бухачек.

У складі російської делегації прибула група чиновників Російського офісу з управління майном за кордоном («Госзагрансобственность»), які 4 березня провели зустрічі у чеському МЗС. На зустрічі зокрема розглядалися питання незаконної здачі в оренду чеської власності (зокрема квартири), фізичним особам, на чому незаконно збагачується посольство Росії в Празі, що суперечить дипломатичним нормам.

Нагадаємо, що попередньо опубліковане розслідування чеського видання «Deník N» виявило факт незаконного збагачення російських держструктур в Празі.

Йдеться про отримання прибутку від здачі в оренду нерухомості, яка знаходиться у власності Чеської Республіки. Чотири будинки на вулицях Овенецка, Волкерова і Швайгерова належать чеській державі. Російське посольство отримало право на користування ними на необмежений термін часу ще до оксамитової революції, підтвердив виданню «Deník N» прес-секретар МЗС ЧР Міхал Бухачек.

Однак за твердженням видання, квартири для дипломатів і працівників посольства здаються третім особам, які платять за них готівкою представнику російського підприємства «Госзагрансобственность».

На думку колишнього міністра закордонних справ Чехії Кіріла Свободи, такі дії можна вважати порушенням Віденської конвенції про дипломатичні зносини.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: