Дочка речника президента Росії працює в Європарламенті

ПЕРЕКЛАДИ 26.02.2019 Коментарі 0

Дочка речника президента Росії Володимира Путіна працює в Європарламенті в Брюсселі як стажер і має безперешкодний доступ до різних документів ЄС, про це повідомляє видання «Радіо Свобода» (RFE/RL).

Єлізавета Пєскова, 21-річна дочка речника Кремля Дмітрія Пєскова, працює в якості стажера з французьким членом Європарламенту (MEP) Емеріком Шопрадом , який публічно підтримав анексію Росією півострову Крим в України у 2014 році.

Ім'я Пескової є на офіційній веб-сторінці Європейського парламенту, а Шопрад підтвердив RFE / RL, що вона є частиною його команди.

«Міс Пєскова, безумовно, дочка важливої особистості в Російській Федерації, але, як студент, вона має не менше прав, аніж інші молоді люди, для того щоб пройти стажування як частину свого навчання», - сказав Шопрад у коментарі по електронній пошті.

Він додав, що Пєскова зараз не працює в Росії, ні на державну установу, ні для приватного суб'єкта.

«Відповідно, не може бути конфлікту інтересів у виконанніВ мноюВ свого мандатуВ як членомВ парламенту», - написав Шопрад.

Шопрад є членом, як комітету з питань зовнішньої політики ЄП, так і підкомітету з питань безпеки і оборони, і він входить до складу делегації парламентського комітету ЄС-Росія.

Також він був одним з міжнародних спостерігачів на організованому Москвою «референдумі» в Криму після російського військового захоплення українського півострова у березні 2014 року.

Емерік Шопрад, фото Wikimedia

У той час Шопрад назвав референдум «виправданим», хочаВ не відповідало позиції Європейського Союзу по даному питанню. Резолюція Генеральної Асамблеї ООН, яку підтримали 100 країн, визнала референдум недійсним і підтвердила підтримку Асамблеєю територіальної цілісності України.

Декілька членів Європарламенту, з якими вдалось зв’язатись RFE/RL, сказали, що вони не знали про те, що серед них працює представник російського чиновника високого рівня.

Сандра Калнієте, латвійська депутат Європарламенту від найбільшої парламентської групи, правоцентристської Європейської народної партії, вважає роботу Пєскової у Європарламенті «недбалістю».

«Це порушення основних правил безпеки Європейського парламенту», - заявила Калнієте.

Пятрас Ауштрявічюс, литовський член Європарламенту від Ліберальної групи в Європарламенті, назвав перебування Пєскової на посаді «дуже великою ганьбою для Європейського парламенту».

«Я не міг повірити, що Кремль тримає руки в кишенях і на серці інституцій ЄС», - заявив Ауштрявічюс.

Речник Пєскової, з яким спілкувались репортери RFE/RL, заявила, що не може підтвердити її роботу в ЄП.

Єлізавета Пескова танцює із Рамзаном Кадировим, фото apostrophe.ua

Як стажер, Пєскова має безперешкодний доступ до будівель Європарламенту як в Брюсселі, так і в Страсбурзі і може відвідувати засідання всіх комітетів та інші засідання в парламенті.

Щопрад заявив французькому інформаційному агентству AFP, що Пєскова не може бути присутньою на закритих засіданнях, і не може брати участь у роботі парламентського комітету ЄС-Росія.

Проте зважаючи на послаблений контроль із невеликою кількістю реальних перевірок, дійсно існує можливість їй бути присутньою на зборах інших політичних груп. Вона також має доступ як до інтранету Європейського парламенту, так і до інтранету партії її членів Європарламенту.

Сам Шопрад підкреслив, що Пєскова не має доступу до конфіденційних документів.

Праця співробітників ЄП оплачуються за рахунок бюджету Європарламенту, який відповідно фінансується європейськими платниками податків. Залишається незрозумілим, скільки грошей отримує Пескова, якщо все ж таки отримує зарплатню.

Депутат Європарламенту визначає, яка зарплатня виплачується стажеру, оскільки сума обраховується від щомісячних асигнувань політика для персоналу - близько 25 000 євро (28 389 доларів США) на місяць. Максимальна оплата праці стажера становить близько 1600 євро, хоча євродепутати також можуть залучати стажерів на безоплатній основі.

Пєскова є однією з великої кількості дітей російської політичної еліти, які проживають або навчаються в Західній Європі і яким висувають звинувачення у лицемірстві з боку критиків Кремля.

Її батько, який вірно служить прес-секретарем Путіна майже два десятиліття, був предметом кількох розслідувань російського опозиційного лідера Олексія Навального, в яких було висвітленого його значні статки та коштовні вподобання.

Пєскова активний користувач соціальних медіа із майже 80 тисячами підписників в мережі Instagram, де вона зазвичай виставляє свій гламурний спосіб життя і стверджує, що проживає в Москві, Парижі та Брюсселі.

Незважаючи на те, що в її соціальних медіа не має жодних фотографій із Європейського парламенту, проте є кілька фотографій її відвідування різних пам'яток у Брюсселі.

Депутат Європейського Парламенту відповідає за реєстрацію свого стажера. Для отримання тимчасової акредитації до офісу парламенту має бути подана лише форма обсягом в одну сторінку. Форма містить основну інформацію - наприклад, ім'я, дату народження та ідентифікаційний номер - і зазвичай схвалюється протягом декількох годин, про це RFE/RL повідомили джерела, знайомі з системою. Згідної із процедурою акредитації депутат Європарламенту та його стажери повинні підписати контракт, а також заяву про оплату витрат, заяву про те, що стажер має медичне страхування на випадок хвороби та нещасних випадків, а також «декларацію честі», в якій законодавець заявляє, що у стажера є дійсний дозвіл на в'їзд та перебування в ЄС на час стажування. Зазвичай обробка цих документів триває до трьох тижнів, після чого стажер отримує постійну акредитацію.

Шопрад заявив RFE/RL, що всі необхідні процедури були повністю дотримані у оформленні стажування Пєскової.

«Повторюю, цей договір був затверджений Європарламентом і повністю відповідає всім вимогам по даному питанню», - відповів він.

До кінця 2015 року Шопрад був членом Національного фронту правої політичної партії французького політика Марін Ле Пен, він був головним кандидатом від цієї партії в Паризькому регіоні на виборах до Європарламенту у 2014 році.

Однак пізніше він звинуватив оточення Ле Пен в антисемітизмі, вийшов з партії, і став незалежним членом Європарламенту, перш ніж приєднатися, а згодом стати віце-головою іншої правої популістської групи в Європейському Парламенті – «Європа за свободу та пряму демократію» (EFDD). До цієї групи входять також «П'ятизірковий рух Італії» та Партія незалежності Великобританії (UKIP).

Кнут Флекенштайн, німецький член Європарламенту з лівоцентристської соціалістичної і демократичної групи, сказав, що має бути принаймні публічне оголошення про те, що людина з політичними зв'язками, як Пєскова, призначається на посаду в Європейському Парламенті.

«Я б можливо двічі думав перед тим, як щось їй говорити», - сказав Флекенштайн.

Оригінал матеріалу доступний за посиланням rferl.org, автор Rikard Jozwiak
переклад ІА "Західний інформаційний фронт"

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: