Російські низи проти путінських верхів: хто кого?

АНАЛІТИКА 14.09.2022 Коментарі 0

Усе більше депутатів місцевих рад у росії вимагають відставки путіна. Першими були депутати зі Санкт-Петербурга зі Смольненського муніципалітету. Через декілька днів їх підтримали московські колеги. Попри тиск путінського режиму, ініціативу скинути царька із трону підтримує все більше «низових» депутатів з різних регіонів рф.

У Північній Пальмірі бунтівників викликали на «килим» і вже хочуть розпустити раду мундепів. Суд після позову прокуратури ухвалив, що депутати муніципальної ради «Смольнинське» не проводили засідання. А це є підставою для розпуску, повідомляє «Медіазона». Остаточне рішення про розпуск повинні ухвалити губернатор бєґлов і законодавчі збори.

Позов про визнання депутатів «бездіяльними» прокуратура подала ще в липні 2021 року, через 4 місяці розгляд справи припинили, але раптово вирішили повернутися до неї 7 вересня – у день, коли депутати вимагали відставки путіна.

За словами одного з підписантів ініціативи Нікіти Юфєрєва, процедура розпуску є тривалою в часі. «Рік-два будемо депутатами. Проведемо ще не одне засідання муніципальної ради», - написав він у Твіттері.

А от твіт про необхідність відставки путіна коштував його колезі зі Смольненського муніципалітету Дмітрію Палюзі 47 тисяч рублів. Саме на таку суму його оштрафував суд за «дискредитацією дій органів влади за межами рф».

Не зважаючи на переслідування і штрафи, десятки депутатів місцевих рад із різних регіонів приєднуються до вимоги відставки президента рф.  

Так, у розмові з DW, авторка петиції, муніципальна депутатка зі Санкт-Петербурга Ксенія Торстрем також фігурує у справі про дискредитацію російської армії.

За її словами, станом на ранок 13 вересня зібрано 47 депутатських підписів. А нові підписи «постійно надходять» із різних регіонів. Окрім Петербурга та Москви, «географія сильно розширилася».

«Від Нижнього Новгорода до Якутська, Новосибірська та Томська. Загалом дуже багато міст. Я навіть не завжди знаю, де вони є», - каже депутатка.

На її думку, покладатися у цей час на депутатів держдуми не варто, адже ті «нічого не роблять».

Чи зроблять щось муніципальні депутати – і скільки таких сміливців є у всій росії? Відповідь на обидві частини цього запитання радше невтішна. Зрештою, Україну мало влаштовує просто відставка найбільшого злочинця сучасної історії – потрібен суд і покарання усього путінського режиму.

Зараз складно напевне спрогнозувати чим закінчиться цей процес. Кремлівський режим, звісно, не збирається здаватися й окрім силових сценаріїв має ще й інші технології, зокрема пропагандистські та дискредитаційні.

Можна навіть припустити, що збір підписів за відставку путіна спровокували у кремлі, щоби чимшвидше виявити «врагов народа» та розправитися з вільнодумцями. Така думка слушна з огляду на щораз більше дикунство у російському законодавстві, спрямоване проти інакомислячих.   

За інформацією телеграм-каналу «СОТА», на росії продовжують шукати «махрових зрадників», а дехто пропонує карати за державну зраду довічним ув’язненням.

Особливо старається депутат держдуми андрєй луґовой. До слова, згідно з вердиктом Європейського суду з прав людини у Страсбурзі, він є одним із убивць (безпосереднім виконавцем отруєння) колишнього офіцера фсб Олександра Литвиненка. У доробку цього депутата вже є декілька законопроектів, спрямованих на придушення і знищення медіа. Цього разу заступник голови комітету держдуми з безпеки луговой пропонує за державну зраду узаконити «максимально суворе покарання – довічне ув'язнення та позбавлення громадянства без права на подання апеляції».

«Досить ми дали волю розплодитися махровим зрадникам, які називають себе ліберальною опозицією. За радянських часів у нас за зраду передбачався розстріл», - каже депутат.

Також він говорив журналістам про «англійські спецслужби», які формують у росії мережу агентів впливу, щоби, в тому числі, формувати у російського суспільства думку в умовах «спеціальної воєнної операції».

Здійснювати таку діяльність у зачищеному інформаційному полі, де панує пропаганда, украй складно. Тому намагання депутатів на місцях запустити в маси ідею відставки путіна, який веде росію не туди, може і не набрати розмаху. Інша річ, що їх можуть підігріти успіхи Збройних Сил України. Тоді шанси на те, що путінський режим посиплеться, як сиплеться від ударів ЗСУ рашистська армія, суттєво зростуть.

Поки що у російська пропаганда після розгрому армії рф на Харківщині взяла курс на посилення агресивної риторики, а у кремлі через безсилля вдалися до улюбленого прийому путіна – терору. Ракети полетіли по українських ТЕЦ та енергомережах.

Така терористична тактика не стільки спрямована на залякування українців (на росії вже давно мали переконатися, що ми після подібних ударів стаємо тільки сильнішими і злішими), як на російську zаzомбовану аудиторію. Нашпиґована пропагандою про «вєлікую рассєю» і «нєпобєдімую» армію, ця аудиторія не має права на розчарування. Тому її продовжують годувати брехливими новинами про успіхи росармії в Україні й обіцянками «ми іщьо ім покажем, ібо даже нє начіналі». Проте довго так тривати не може – частина росіян усе гучніше починає задавати незручні питання. І їхня кількість збільшуватиметься.

За таких умов путінському режиму доведеться вже не просто штрафувати та кидати за ґрати, а стріляти по своїх громадянах…  

Ілюстрація change.org

Читайте також: Путінізм у фактах: росія прискорено наближається до 1937-го року

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: