Путінізм у фактах: росія прискорено наближається до 1937-го року

РОЗСЛІДУВАННЯ 26.04.2022 Коментарі 0

Історики, навіть російські, період 1937-1938 років називають «великим терором» - коли «енкаведисти» арештували до 1,5 мільйона «радянських» людей і розстріляли половину з них. Фашизм, комунізм і гітлеризм мають багато спільного – історики зібрали велику доказову базу для порівнянь та провели відповідні паралелі. Продукт радянської системи путін, схоже, або свідомо взяв на озброєння моделі поведінки своїх попередників-диктаторів (Муссоліні, Леніна-Сталіна, Гітлера), або ж волею долі ступив на владну стежину, що привела його до статусу сучасного диктатора світового.

Стежина ця, звісно, не є причиною такого результату. Причина криється у голові путіна. Фахівцям різних напрямків: психіатрам, історикам, політологам etc іще належить з’ясувати, що і хто перетворив путіна на монстра, який породив «рашизм» і загрожує світу.

У статті «фашизм» Вікіпедія подає міркування філософа та сучасного ідеолога російського фашизму Олександра Дугіна. Останній каже, що росія пройшла «два ідеологічних етапи: комуністичний і ліберальний». Залишився лише один варіант «політико-державної реалізації» - фашизм.

Проте путін насправді умудрився нахапатися усього потрохи і створити нове визначення – путінізм: від поєднання християнства зі соціалізмом через лібералізм до капіталізму і власного неосяжного збагачення.

Як колишній розвідник, що пройшов школу кдб, задля досягнення мети він не бачить перепон. Так їх навчали – поняття гуманізм слугувало хіба терміном для обману ворога. А якщо перепони виникають – усуває їх будь-якими методами. Аж до фізичного знищення. Днями за подібним сценарієм убито дві сім’ї: в Іспанії і москві. Топ-менеджера компанії «Новатек» Сергія Протосеню разом із дружиною і донькою та колишнього віце-президента «Газпромбанку» Владислава Аваєва з дружиною і донькою. В обидвох випадках кажуть про самогубство. Проте колишній депутат держдуми росії і полковник фсб у відставці Геннадій Гудков вважає, що режим усуває своїх опонентів, повідомляє телеграм-канал «Можем обьяснить».

Між цими смертями мультимільйонерів компаній, що обслуговували інтереси кремлівської верхівки, і словами путіна про «націонал-зрадників», які орієнтуються на західний спосіб життя, минув приблизно місяць.  

«Я зовсім не засуджую тих, у кого вілла в Майамі або на Французькій Рив'єрі, хто не може обійтися без фуа-гра, устриць або так званих ґендерних свобод. Але проблема абсолютно не в цьому, а в тому, що багато хто з таких людей, за своєю суттю, ментально перебувають саме там, а не тут, не з нашим народом, не з Росією», – цитує путіна «Радіо Свобода».

Путін тоді сказав, що російський народ «завжди зможе відрізнити справжніх патріотів від покидьків та зрадників». А останніх просто «виплюне, як мушку, що випадково залетіла в рот». Як бачимо, уже дві сім’ї «виплюнув». Тільки путін маніпулює, коли каже про народ. Народ, звісно, у більшій масі своїй Zoмбований і підтримує кремлівських фсбешників, найголовніший з яких таке «випльовування» описує як «природне та необхідне самоочищення суспільства», що зміцнить росію.

Та стається навпаки: провал «спецоперації» в Україні, втрати на сотні мільярдів від розв’язаної війни, міжнародних санкцій та ізоляції змушують рашизм агонізувати. Антивоєнні мітинги заборонено, за правду про війну (на росії її називають фейками) запроваджено кримінальну відповідальність із покаранням до 15 років позбавлення волі. Наприклад у Кірові порушили справу проти подружжя за «фейки» про армію. Ця пара на своїй сторінці у VK опублікувала фото жертв російської армії у Бучі. Їм загрожує до 10 років ув'язнення.

Доноси, наклепи працюють, як і минулого століття. Путінська партія «єдіная россія» запустила бота-донощика, якому можна надсилати «фейки» про війну. Систему наразі тестують у місті путіна – санкт-петербурзі. Телеграм-канал ЧТД іронізує, що «товаришу майору вже й напружуватися не потрібно».

Масштаби початку агонії вражають. Попри те, що диявольську політику путіна підтримує понад 80 відсотків zoмбонаселення, слідчі органи вже ведуть 10 тисяч адміністративних справ за антивоєнні акції, що відбулися у 160 містах росії. І ще тисячу справ порушили за дискредитацію армії. Ці цифри зібрало видання «ОВД-Інфо» і поділився з «Можем обьяснить».

960 учасників акцій у 33-ох регіонах та Криму арештували у зв'язку з протестами (найбільше в петербурзі (450), москві (298), ростовській області (63), краснодарському краї (31). Тривалість арештів становить до 30 діб.

Страх посібників режиму настільки великий, що маразматичність дій переходить межі здорового глузду.

Якщо почитати згадані вище телеграм-канали, які не бояться писати правду про маразми рашистського режиму, то можна втратити глузд. Згадаємо декілька.

  • адвокат Ілля Уткін повідомив у себе на FB про затримання свого підзахисного за кросівки синьо-жовтого кольору, бо нагадують кольори прапору України;
  • на стадіоні у Якутську вирішили зняти верхні ряди сидінь синього кольору, оскільки нижні ряди мають жовтий колір і разом вони нагадують колір українського прапора;
  • У москві перефарбували пісочницю для дітей після скарг мешканців нового житлового комплексу на синьо-жовті кольори бортиків. Цікаво, що поруч була пісочниця з кольорами «перевернутого» прапора Німеччини, але це нікого не обурило. Найактивніші жителі зателефонували комунальникам, які через годину перефарбували… зеленим;
  • 45-річний однофамілець Президента України Сергій Зеленський з інвалідністю 3-ої групи отримав відмову працевлаштуватися у чотирьох місцях попри наявність там квот для людей з особливими потребами. Через прізвище Зеленський з нього навіть познущалися в адміністрації губернатора Сибірського краю: охоронець сказав: «У вас таке ж прізвище, як у «наркомана з України?» У відповідь Зеленський оголосив голодування;
  • плакат «Ні нацизму» визнали дискредитацією російської армії - на Річарда Кінга, який стояв із ним біля пам'ятника малолітнім в'язням фашизму, склали протокол.

Якщо тенденція збережеться, то незабаром на росії заборонять і зелений колір, бо він викликає асоціації із прізвищем наразі чинного Президента України. Того і гляди, що залишиться дітям споглядати лише на триколор і знищувати все зелене довкола, як свого часу китайці відгукнулися на клич компартії Мао та замордували понад 2 мільярди горобців. Результат історії відомий: дисбаланс у природі, розмноження шкідників, знищений врожай, голод, 20 мільйонів трупів китайців. І це порівняння можна би сприймати за жарт. Але рашистська пропаганда не вперше говорить про заражених в українських біолабораторіях птахів. Не здивуюся, якщо соловйов кине дітям клич стріляти з рогаток у пернатих.

А дітям того і треба – все ж цікавіше, ніж шикуватися у Z-шеренги та Zігувати. Свіжий приклад пропаганди у школі Соратниця ув’язненого російського опозиціонера Олексія Навального - Любов Соболь, у своєму телеграм-каналі щодня публікує по декілька фактів пропаганди та залучення дітей до Z-фікації (ЗІФ нещодавно публікував матеріал на подібну тематику). Один із них стався п’ятигорській школі N31. Соболь також активно закликає повідомляти у чат-бот про випадки пропаганди серед дітей.

Путінізм не щадить нікого і проник в усі сфери – у спорті «внє палітікі» карають бунтівників, не оминають і культуру. В білокам’яній удруге заборонили спектакль акторки та режисерки Юлії Ауг через її антивоєнну позицію.  Драматурга Михайла Дурненкова звільнили зі школи-студії МХАТ і пообіцяли вигнати зі спілки театральних діячів після доносу на нього депутат-«патріота» бурляєва за допис про рашармію. Гурт ДДТ Юрія Шевчука теж потрапив під «санкції» у Тюмені, бо відмовився виступати у палаці зі Z-символікою. На іншій сцені гурту відмовили у концерті.

Кажуть, 2006 року на той час уже колишній працівник кдб, а потім і фсб Олександр Литвиненко перед своєю смертю після отруєння за наказом з москви сказав такі слова: «Поки весь світ гониться за віртуальним Бін Ладеном, рятуючи себе від «світового тероризму», за кремлівськими стінами наливається кров'ю чергове чудовисько, подібне до Гітлера. І якщо його вчасно не зупинити, можливо, цей маніяк незабаром приведе цивілізацію до чергової світової бійні, у горні якої згорять мільйони та мільйони людських життів».

Нагадаємо, у листопаді 1998 року Литвиненко розповів про завдання від свого керівництва вбити Бориса Березовського – «єврея, що обікрав півкраїни». Після відмови виконати усний наказ у Литвиненка розпочалися проблеми (деталі його конфлікту з фсб можна прочитати у Вікіпедії).

Достеменно невідомо, чи мовив ці слова колишній офіцер, як і чи писав він у своїй передсмертній записці звернення до свого вбивці: «Пане Путін, вам, можливо, вдасться змусити мене замовкнути, але ця тиша вам дорого коштуватиме. Ви показали, що є жорстоким варваром, яким уявляють вас найсуворіші критики. Ви показали, що не поважаєте життя людини, свободу й інші ліберальні цінності. Ви показали, що не гідні своєї посади, недостойні довіри цивілізованих людей. Можливо, ви змусите замовкнути одну людину, але протести по всьому світу будуть лунати у ваших вухах, пане Путін, до кінця вашого життя».

Проте ми вже є свідками описаних Литвиненком сценаріїв. Залишився один, «непідтверджений», пункт – світова бійня з мільйонами людських життів. Путін увірвався на поріг світової цивілізації зі своїми танками та ракетами. І, схоже, не планує зупинятися – погрози застосувати міжконтинентальні ракети з ядерними боєголовками майже щодня лунають з москви. Залишається сподіватися на випадок. Щасливий для людства, фатальний - для путінізму.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: