Депутати зі Санкт-Петербурга пропонують усунути путіна за держзраду

НОВИНИ 08.09.2022 Коментарі 0

Соцмережі й інформресурси заполонила ініціатива депутатів ради муніципального утворення Смольнинське (район Санкт-Петербурга) запропонувати державній думі російської федерації відсунути владіміра путіна з посади.

«Звернулися до Державної думи з пропозицією усунути Путіна з посади через державну зраду. Його рішення про початок СВО призвело до 1) загибелі російських військових, 2) проблем у російській економіці, 3) розширення НАТО (кордон з НАТО збільшився у 2 рази!)», - написав депутат Дмітрій Палюга у Твіттері.

Палюга також запевнив, що рішення підтримала більшість депутатів, присутня у сесійній залі.

На цю новину відреагував і журналіст Олександр Невзоров, який жив у Санкт-Петербурзі та вимушено покинув росію.

«Ну, так звану «честь» пітера депутати, звичайно, не врятують. Аж надто змазалося місто у вульгарному нацизмі-путінізмі. Формулювання депутатської декларації далекі від досконалості та юридично двозначні, але сам вчинок депутатів, безумовно, хоробрий і гідний. Щоправда, логічніше було би домагатися порушення справи за 353 КК РФ: всі дії путіну та його опричників ідеально підпадають саме під цю статтю», - написав опозиційний до путінського режиму журналіст у своєму телеграм-каналі.

До речі, згадана у коментарі стаття кримінального кодексу рф «планування, підготовка, розв'язування чи ведення агресивної війни» передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від семи до п'ятнадцяти років. А п. 2 цієї статті «ведення агресивної війни» - позбавленням волі терміном від десяти до двадцяти років.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: