Російська пропаганда вчергове «звільняє» Ангелу Меркель

РОЗСЛІДУВАННЯ 07.12.2017 Коментарі 0

Російські ЗМІ почали відлік дням, що нібито залишилися у великій політиці канцлеру Німеччини Ангелі Меркель. При чому передумови для таких прогнозів є безпідставними - оскільки в Німеччині багато років в рамках публіцистичних хитрощів говорять про те, що Меркель «пора на відпочинок» (за принципом хочемо когось іншого, але не знаємо кого). Російські ж пропагандисти намагаються йти в фарватері кремлівських стратегів по розколу Європи шляхом зміщення найсильнішого європейського лідера.

Ангела Меркель, фото: nzz.ch

Вибори закінчилися, пристебніться

За результатами парламентських виборів у вересні в Німеччині прибрати ненависну Кремлю Ангелу Меркель не вдалося. Однак і ХДС, і СДПН отримали найгірший результат за всю післявоєнну історію, що дало підставу для багатьох аналітиків констатувати: вибори в ФРН виграв Путін. При навмисному згущенні фарб у відповідних заголовках факт залишається фактом: третій за значимістю політичною силою в країні стали правопопулісти з «Альтернативи для Німеччини», які відкрито симпатизують Москві.

Секретом Полішинеля є і те, що своїх традиційних виборців християнські демократи втратили внаслідок того, що однією з головних тем тієї передвиборної кампанії стала міграційний криза, про яку йдеться нижче.

Зараз же відзначимо, що проблема ця нікуди не поділася і понині, і до сих пір є зручним інструментом для продовження атак на канцлера Меркель.

Уже в той момент, коли діючий канцлер формально виграла вибори, стало очевидно: знайдеться багато бажаючих продовжувати забивати клини в єдність Європи, атакуючи чи не найбільшу послідовну захисницю цієї єдності.

Мета? Завести в кінцевому підсумку у велику німецьку політику (при чому, у всіх федеральних землях) проросійські сили, окремих політиків і «путінферштееров». Завдання мінімум - генерування в політичному полі ФРН необхідних Москві меседжів (створюючи потрібну інформаційну картинку). Завдання максимум - набуття серйозного політичного впливу в країні.

Ангела, все пропало!

Після виборів в Німеччині вже пройшло кілька місяців і деякі напрямки роботи симпатиків Кремля стали помітні. Зокрема, проросійське лобі робить все, щоб канцлер остаточно втратила свої політичні позиції, а потім і посаду (що дало б їм можливість з новими силами руйнувати політику санкцій ЄС проти Москви).

І ось уже російські пропагандисти заздалегідь переконують обивателя, що, мовляв, Меркель залишилося недовго. Трохи менше, ніж Заходу взагалі.

Стаття в інтернет виданні «Взгляд»

«Ангела Меркель виграла вибори, але програла переговори щодо формування нової коаліції. Навіть якщо їй все-таки вдасться сформувати свій четвертий уряд, він не протримається довго - і на нові вибори її партія піде вже з іншим лідером. Але якщо у внутрішньому німецькому житті знайти заміну Меркель буде складно, але можливо, то ось в підборі кандидатур на іншу роль, на яку її приміряли, все зовсім погано », - пише близьке до адміністрації президента РФ інтернет-видання «Взгляд»в статті під промовистою назвою «Корона Заходу виявилася завеликою для Ангели Меркель».

Ще більш категоричний інший «зливний бачок» - «Дни.ру». Заголовок обіцяє, що «Меркель залишилися лічені дні». «Політична кар'єра канцлера ФРН Ангели Меркель добігає кінця. Всьому виною непереконливий результат на парламентських виборах і нездатність сформувати новий уряд », - йдеться у ввідному матеріалу до цього витвору. Але ось окремої статті при такій швидкості «падіння Меркель» написати не встигли, довелося передруковувати з вказаного вище матеріалу «Взгляду».

Стаття на сайті телекомпанії «Царгород»

Найбільш професійні дії здійснили співробітники сайту «Царгород» (або їх куратори, що не важливо для суті справи). Так, ще 22 листопада у них вийшов власний текст з назвою «Влада в Німеччині перейшла до Штайнмайера». «Посади під назвою «Ангела Меркель» більше не існує. «Сама могутня жінка світу» тепер всього лише в.о. канцлера ФРН і має дуже мало шансів стати ним вчетверте», - фонтанує «інсайдом» якийсь «Сергей Латышев».

Стаття на інтернет сайті «Антифашист»

Відзначився і антиукраїнський портал «Антифашист». Нагадаю, він був створений ймовірно саме російськими спецслужбами спеціально для працевлаштування проросійських втікачів з України – в Москві вони об’єднались навколо «Комітету порятунку України» екс-прем'єра Миколи Азарова. 

Так ось цей ресурс пише про помилкову ідею виплачувати мігрантам фінансову допомогу  для повернення додому: «Австрійці сміються над політикою Меркель: Німеччина готова платити по 3000 євро мігрантам, що виїжджатимуть», говорить їх стаття. І як приклад виправдовує політику ізоляціонізму Австрії: «Австрійці цілком можуть дозволити собі стібатися над сусідньою країною, так як у Відні при владі перебувають тверезомислячі політики, як вчасно огородили Австрію від міграційного цунамі, викликаного політикою «відкритих кордонів», яку свого часу просувала Меркель» .

Тут наведено лише кілька прикладів, проте в російському медійному полі знайдеться ще достатньо інших публікацій на вказану вище тематику.

Загалом Меркель, як співав Висоцький, «осталось уколоться и упасть на дно колодца». Хоча навряд чи вона знає про цей ексклюзив «Царгорода». Та й роблять висновки про кінець політичної кар'єри провідного світового політика, який практично щойно виграв вибори, тільки на тій підставі, що трішки затягнулося формування уряду.

Безперервний «суїцид»

Не секрет, що по можливості таємно «ховати Меркель» (як і всю єдину Європу) Москва почала ще в 2015 році. Після того, як Євросоюз, безсумнівним лідером якого є Німеччина, санкціями відреагував на окупацію Росією Криму та вторгнення на Донбас.

При цьому обмежувальні заходи агресора з часом не тільки не скасовувалися, а й послідовно посилювалися. Так, поставши перед фактом того, що на пароксизми «імперії зла» більшість країн світу закривати очі не мають наміру, російські чекісти вдалися до досвіду своїх попередників, «на горе всем буржуям» стали «раздувать мировой пожар».

РФ офіційно стала стороною конфлікту в сирійській війні, почавши бомбардування сирійських міст - в результаті чого в Європу хлинув керований потік біженців з Близького Сходу. Він призвів до міграційної кризи, вирішення якої повністю лягло на плечі Меркель як керівника країни-лідера об'єднаної Європи і змусило її приймати непопулярні рішення.

Природно, що на тлі міграційної кризи в Європі розпочалися теракти, відповідальність за які брав на себе ІДІЛ (теж небезпідставно підозрюваний у зв'язках зі спецслужбами РФ).

У минулому році акції залякування докотилися і до самої Німеччини. Звичайно, напередодні парламентських виборів, на яких згодом ... Читайте вище.

Само собою, саме на обговорюваний період життя ФРН припала і активізація правих, у яких чітко простежувався московський слід. А оскільки кашу маслом не зіпсуєш, то і всім пам'ятна «дівчинка Ліза» просто не могла не з'явитися і не викликати такого «співчуття» у російських федеральних засобів масової дезінформації.

Після всього вищеописаного можна, звичайно, вірити в те, що «санкції не працюють» і що «іскандери санкцій не бояться». Але тільки посіяний Росією вітер продовжить пожинати бурю, яка буде вбивати все далі і далі. І якби тільки віртуально і тільки політичні кар'єри.

 

  Ігор Соловей , Керівник відділу «СВІТ», LB.ua

 

*переклад здійснено ІА «Західний інформаційний фронт» на основі оригіналу матеріалу ukr.lb.ua,
матеріал публікується після узгодження версії перекладу із автором.
Ілюстративна карикатура: Алексея Кустовского, ru.krymr.com

 

 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: