Рейкова війна у Білорусі: режим лукашенка розпочав розправи над залізничниками

НОВИНИ 31.03.2022 Коментарі 0

Понад три десятки працівників залізниці затримав комітет державної безпеки Білорусі після низки диверсій на коліях. За інформацією опозиційних білоруських медіа, тільки за останні три дні з рейок зійшло два состави із військовою технікою, яку росія доправляє білоруськими коліями ближче до північних кордонів України.

Силовики лукашенка у пошуках партизанів хапають невинних людей, щоби залякати та зламати сучасний партизанський рух. Декого змушують на відео розкаюватися за буцім протиправні дії.

За інформацією ресурсу «Хартія97», днями затримали чотирьох працівників гомельського локомотивного депо. Машиніста заарештували на роботі, а трьох помічників уже після зміни. Залізничників помістили у гомельський слідчий ізолятор тимчасового тримання.

«У поле зору органів потрапляють люди, пов'язані з рухом поїздів, ті, хто забезпечує процес перевезень та працює з інформацією обмеженого розповсюдження. Затримання відбуваються через те, що КДБ намагається забезпечити захист від витоку відомостей щодо військових перевезень.
З працівниками залізниці працює безпосередньо КДБ, затримання проводять оперативники. Наскільки я знаю, у постановах на обшук зазначено статті про тероризм, зраду батьківщини, шпигунство.
Під час обшуків у людей передовсім забирають жорсткі диски, зовнішні накопичувачі, електронні пристрої. На символіку дивляться в останній момент», - розповів один із залізничників на правах анонімності.

Гомель є важливим пунктом для розвантаження російської військової техніки.

До диверсій на залізниці, ешелони зі смертоносними вантажами ішли через Оршу, тепер – на Брянськ, Добруш і Гостомель.

Діяльність білоруських партизанів сковує передислокацію російських військ і сповільнює графіки нападів.

Під час попередньої акції заблокували деякі ділянки: погаснули всі світлофори, тож на переведення руху в ручний режим знадобився певний час. А звідси й зниження пропускної здатності залізниці. Також частина залізничників відмовляється працювати.

Від 24 лютого, коли росія напала на Україну та використала територію Білорусі як північний плацдарм для наступу на Київ, на білоруській залізниці відбулося декілька диверсійних акцій. На окремих перегонах знищено релейні шафи, виведено з експлуатації автоматику. Через це на початку березня росіяни на деякий час припинили перегін військових ешелонів по території Білорусі. Режим лукашенка заявив, що диверсійні групи знищено, після чого рух на залізниці відновили.

До речі, 19 березня глава Української залізниці Олександр Камишин заявив, що сполучення між Білоруссю та Україною нема завдяки чесним білоруським залізничникам.

Нагадаємо, під час перебування у Львові у складі групи демократичних сил Білорусі представник організації ByPol Алєксандр Азаров розповів, зокрема, про диверсійну роботу на коліях:

«Ми провели 4 акції на залізниці наприкінці лютого-початку березня, які позитивно сприйняли в Україні. Вивели з ладу сигналізації керування потягами. Розпочався переляк у правоохоронних органах, а російські поїзди у Смоленську простояли тиждень. Розпочалося відпрацювання міст і через тиждень міністр внутрішніх справ Кубраков доповів, що все, буцім то зачистили. Після цього російські потяги почали рухатися не вночі, а вдень через боязнь диверсій. Для перевезення військових вантажів почали також використовувати пасажирські поїзди. Потім була акція зі спалення релейних шаф, що змусило владу виставити охорону вздовж усіх залізничних шляхів, щоби росія і далі могла перевозити військові вантажі до України. Ми плануємо продовжувати подібні заходи – сьогодні вранці (26 березня, - ЗІФ) отримав інформацію про спалення ще двох релейних шаф. Вартість однієї такої шафи становить 50 тисяч доларів. Ремкомплектів у Білорусі залишилися одиниці, комплектуючі в основному – з-за кордону, на постачання яких накладено санкції».     

Ілюстративне фото: колаж ЗІФ 

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: