Рашисти знову полізли в ідеологію

АНАЛІТИКА 03.11.2023 Коментарі 0

На росії укотре намагаються вдосконалити боротьбу на ідеологічному фронті. За прикладом демократичних країн московити вирішили створити власний Національний центр історичної пам’яті при президентові. Також у москві проводять XV асамблею руzzкого міра. А на середину листопада у підмосков’ї збирають ідеологів з регіонів. На носі – вибори.

Тоталітарна країна мусить мати потужний ідеологічний каркас. Тож рашисти особливо ревно слідкують за цими речами і намагаються їх постійно оновлювати.

Яку історичну пам’ять культивуватимуть московити?

Тож 3 листопада бункерний дідок підписав указ про створення при собі Національного центру історичної пам'яті. Його завданнями названо збереження і захист «традиційних російських духовно-моральних цінностей, історичної пам'яті та культури», а також реалізація суспільно значущих проєктів.

Нічого нового московити, звісно, не придумали. До прикладу, в Польщі Інститут національної пам’яті утворено ще у 1998 році. Щоправда, окрім просвітництва він займається розслідуванням злочинів проти польського народу та люстрацією. Відповідно і працює там понад 2000 осіб.

В Україні ІНП створили ще у 2006-му, його понижували в статусі за часів Януковича, а сучасних рис він набув лише у 2014 році під орудою історика Володимира Вятровича.

Функції цих установ у Польщі та Україні загалом зрозумілі — обидві країни сильно постраждали під час І та ІІ світових війн, а потім ще й від комуністичного режиму москви. Натомість чим займатиметься скопійований московитами центр нацпам’яті у країні, яка сама намагалась стирати національну пам’ять у поневолених нею народів, поки сказати складно.

Директор московитського музею перемоги алєксандр школьнік раніше заявляв, що створення такого майданчика «дозволило б консолідувати зусилля щодо збереження історичної пам'яті та боротьби з фальсифікацією історії». Звісно ж, ліліпутін наголосив, що росії «потрібний такий центр». Поки що рашисти бавляться у традиційну «дзеркалку», переконуючи усіх (а найбільше себе), що їх історію хтось перекручує. Тому видають оновлені підручники з «виправленою» (а насправді геть вивернутою) власною версією сучасної історії.

Наразі відомо, що очолила Національний центр історичної памяті в рф історикиня Олена Малишева (на фото), яка досліджувала історію росіянської державності. Вона працювала у гуманітарному держуніверситеті та була деканом факультету архівної справи. Займалася історією сучасної росії, у тому числі освітніми аспектами. До нової роботи мала б стати після 1 лютого наступного року, коли кремль знайде центру приміщення і виділить фінансування.

Зміцнюють руzzкій мір

Рашисти проводять у москві вже XV Асамблею русского міра, яка цього разу має тему «Місія руzzкого слова у багатополярному світі». Учасників цього збіговиська бункерний дідок вітав не особисто, а лише олдскульно — надіславши телеграму. У ній ліліпутін дав кілька батьківських настанов.

«У ході ґрунтовної, вдумливої розмови вам доведеться обговорити широке коло проблем, пов'язаних з популяризацією російської мови та літератури, зміцненням російськомовного інформаційного простору, збереженням найбагатшої, багатогранної історичної, творчої, духовної спадщини русского міра», - написав кремлівський карлик. І додав, що завжди відкритий «для просування цінностей, які нас об’єднують».

До речі, учасників асамблеї обов’язково повезуть у суботу на ВДНГ на форум «росія», де влада планує вихвалятися досягненнями останніх років. Ця виставка під пророчим гаслом «росія, поїхали!» організована під ретельним контролем кремля. І традиційно нав’язуватиме паралельну реальність, на кшталт «давайте знайомитися з росією, вона краща за Туреччину і Мальдіви».

Чималу увагу тут приділять і окупованим українським регіонам, які також мають власні стенди.

До слова, саме на відкритті цієї виставки, як очікується, ліліпутін може оголосити про намір балотуватися на президентських виборах у березні 2024 року. Хоча для цього вже називали й альтернативні майданчики — одна з поїздок в регіони або річна підсумкова пресконференція кремлівського карлика.

Так чи інак, а передвиборча кампанія на московії вже фактично стартувала. І в середині липня адміністрація ліліпутіна вже запланувала провести триденну нараду щодо виборів у майстерні управління «Сенеж» під москвою. Туди запрошені куратори регіональних внутріщшньополітичних блоків – віцегубернатори, заступники губернаторів або очільники регіональних адміністрацій (як де збудована ця вертикаль). Отже ставка, як завше, робитиметься на адмінресурс та виконавчу владу. Вони у такій країні як рф, переважно й дають найкращі результати «народних волевиявлень».

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: