Рашисти переписали історію. Поки що для своїх старшокласників

АНАЛІТИКА 09.08.2023 Коментарі 0

Чому «спєцапєрация» була «неминучою», які широкі можливості відкривають перед юними росіянцями західні санкції, а також нову версію історії кінця ХХ – початку ХХІ ст. подано у щойно виданих підручниках для 10-11 класів. У порівнянні з їх авторами міністр пропаганди гітлерівців Йозеф Геббельс – просто невинний фантазер…

Московити вирішили ґрунтовно промити мізки своїм школярам: у нових підручниках із загальної історії та історії росії для 10-11 класів заклали міцний ідеологічний фундамент рашизму. А події останніх 50-ти років опрацювали видатні мудрагелі: співавторами стали ректор МГІМО (московського держінституту міжнародних відносин) анатолій толкунов та науковий керівник Інституту загальної історії росіянської академії наук алєксандр чубар’ян.

У написанні цих посібників найактивнішу участь взяв помічник бункерного діда, знаний українофоб владімір мєдінскій.

Чим промиватимуть мізки

Спробуємо прослідкувати логіку путіністів, за допомогою якої вони збираються переконувати своє молодше покоління. Одразу попередимо, що коли всерйоз сприйняти усе, про що тут йтиметься, може виникнути непоборне бажання захопити Київ за три дні.

Як раніше писав ЗІФ, мєдінскій вже трохи розповідав про новації цього «шедевру». Так, тема «вєлікой атєчєственной» дещо відокремлена від ІІ світової.

«Історію ІІ світової війни було оновлено, підкреслено роль Великої Вітчизняної війни у загальному результаті», - зазначив чубар'ян. Також, за його словами, було суттєво розширено блоки, присвячені ролі росії у глобальних світових подіях.

Прикметно, що у підручнику для випускників повністю переписали розділи про період 1970-2000 рр., а також додали розділ з 2014 року донині. Окремий розділ свідомі рашисти приділили «спєцапєрациі» окупаційних військ в Україні.

Отже, школярам-росіянцям хочуть втовкмачити, буцім США не влаштовувало «зміцнення» росії на початку 2000-их. Тож «ідеєю фікс» Заходу стала «дестабілізація» рф зсередини: спершу по периметру її кордонів (тут стала у пригоді спонсорована «відверта русофобія»), а далі – втягування московії у низку конфліктів і «кольорових революцій», розбалансування її економіки та врешті зміна влади на підконтрольну (як знаменитий «київський маріонетковий режим», мабуть). Усе це – заради розчленування рф та, звісно ж, контролю над її ресурсами. Ось і почали «імперіалісти» готувати на роль «головного тарану» Україну.

«Декілька поколінь в Україні, починаючи з 1990-их років, виховувалися у неприязні до Росії, на неонацистських ідеях», - йдеться у підручнику. При цьому автори наголошують на тому, що український неонацизм – не пряме повторення німецького націонал-соціалізму 1920–1940-их років, а «озлоблене національне, мовне, культурне насильство агресивної меншості над більшістю».

«Сьогодні будь-яке інакодумство в Україні жорстко переслідується, опозиція заборонена, а все російське оголошено ворожим», - так починається параграф під назвою «Україна – ультранаціоналістична держава». Описуючи прихід до такого режиму, автори вказують, що усе розпочалося з «тотального знесення пам'ятників, пов'язаних із СРСР», а потім знищувалося все, що так чи інакше «пов'язане з Росією». Незалежність України у цьому ж параграфі називають «так званою».

За точку відліку конфлікту беруть події Майдану, який у цитаті кремлівського карлика описаний як «здійснений націоналістами незаконний державний переворот».

Ціллю рашистської «сво» назвали «захист Донбасу та попереджувальне забезпечення безпеки Росії». При цьому «Захід завалив український режим грошима і зброєю», а проти московії запровадив «незаконні санкції». Тож рашистам «протистоїть ідеологічно прокачана, оснащена зброєю НАТО, підготовлена за їхніми стандартами армія ЗСУ, поповнювана закордонними найманцями та інструкторами».

Донбас у параграфі «росія – країна героїв» назвали таким, що «дев’ять років поливається кров’ю». Тоді як місцевих мешканців українці нібито «назвали терористами за те, що вони хотіли залишитись рускімі».

«Знайомлячись з історією перебігу «сво» через цей підручник, російські одинадцятикласники дізнаються, що українські військові взяли на озброєння тактику використання цивільного населення як живого щита. Автори заявляють, що такий спосіб ведення бойових дій на власній території ніколи не застосовувався жодною армією світу.

Армія ЗСУ не захищала своїх громадян, не обороняла міста, займаючи позиції на підступах до них, а навпаки – обладнала бойові позиції всередині житлових кварталів і не дозволяла місцевим жителям залишити їх», - йдеться у підручнику. Після цього абзацу автори нагадують учням, що ті вже дорослі, і про тактику ЗСУ мають робити висновки самостійно», - так розповідають рашаЗМІ про цей навчальний посібник з історії.

Якщо ви дочитали до цього місця, і з ваших очей ще не пішла кров – не переживайте, ще є десерт про найкращу країну на Землі.

Попереду всієї планети

Звісно, що у власному підручнику гріх не прославляти свою країну. Але рашисти й тут постаралися, як ніхто інший.

Отже, московитські школярі з нових підручників дізнаються, що їхня болотяна батьківщина, мабуть, найдобріша держава у світі. Бо це вона довірливо «здійснювала стосовно Заходу виключно дружні кроки: налагоджувала співпрацю між спецслужбами, висловлювала співчуття США після терактів, будувала газопроводи». Та й «спєцапєрацію» рф розпочала, «щоби припинити бойові дії в Україні» (саме так, пояснили цитатою бункерного діда).

Для підняття бойового духу росіянським учням повідомляють, що «спроби ізолювати їхню країну провалились» – адже ліліпутін регулярно зустрічається з лідерами країн Азії, Африки та Латинської Америки. А це нібито свідчить, що «більша частина планети з розумінням і симпатією ставиться до курсу, спрямованого проти однополярного світу і правил його життя».

Та й узагалі, підлітків хочуть переконати, що відхід західних компаній з росіянського ринку, який триває вже 1,5 року через війну – це просто «унікальні часи, які трапляються в історії вкрай рідко». «Після відходу іноземних компаній багато ринків перед вами відкриті. Відкриті фантастичні можливості для кар'єри в бізнесі і власних стартапів. Не проґавте цей шанс. Сьогодні росія воістину країна можливостей», - йдеться у підручнику.

Окремо увагу школярів звертають на фейки, над якими працює «світова індустрія постановочних роликів», небезпеку від опозиціонерів та «іноагентів». Крізь цю призму й варто сприймати інформацію про події в Україні та світі.

Шансів немає?

Наступного року, як обіцяє рашистська влада, у них з’являться ще й нові підручники з історії для 5-9 класів. Схоже, зомбування підлітків там прагнуть зробити всеохопним. Після прочитання подібних підручників, та ще й враховуючи роботу потужної держпропагандистської машини (ЗМІ, телебачення, агітпроп) шанси на те, що молоді росіянці адекватно сприйматимуть дійсність, стрімко прямують до нуля.

Тож не лише Україні (проти якої цей шкільний курс історії налаштований найбільше), але й усьому світові потрібно враховувати: за московитським порєбріком хочуть вирощувати антизахідників, яким вкладають у голову абсолютно викривлене уявлення про цивілізований світ. І як цьому протидіяти, потрібно думати вже сьогодні. Бо перевиховання продуктів такої «освіти» може обійтися чималою кров’ю.

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: