Запрацював Білоруський центр національної пам'яті в Україні

НОВИНИ 03.11.2023 Коментарі 0

У четвер, 2 листопада, керівник Благодійного фонду «Вільна Білорусь» Олексій Францкевич оголосив про початок роботи Білоруського центру національної пам'яті в Україні. Вітальне звернення з цієї нагоди надіслала голова Ради Білоруської Народної Республіки Івонка Сурвілла.

Про це Олексій Францкевич повідомив на своїй сторінці у FB.

"Українці – дуже близький до нас народ. Нас поєднує багатостолітня спільна історія. Ми дуже близькі за мовою і культурою. І ми маємо спільного ворога, який приніс нам багато горя і століттями намагається позбавити нас нашої свободи та самобутності. Боротьба України за свободу – це і білоруська боротьба. Ми єдині у боротьбі проти російського імперіалізму, який у різні історичні періоди набуває нові форми, але чия ворожа мета щодо нас з вами залишилася тією самою, що й за царських часів. що під час більшовицького режиму, що за часів путіна", - йдеться у тексті звернення. 

Івонка Сурвілла також побажала, щоби діяльність Білоруського центру національної пам'яті в Україні посприяла поширенню правдивої інформації про Білорусь в Україні.

"Білорусь – це не Лукашенко. Білорусь – це сотні білоруських добровольців, які зараз воюють за Україну, жертвуючи собою заради нашої спільної свободи. Пам'ять про їхній подвиг важлива як для Білорусі, так і для України. 

Бажаю вам успіхів у вашій праці на користь наших країн, заради нашої спільної перемоги та заради нашого добросусідства", - побажала Івонка Сурвілла.

Довідково

Рада Білоруської Народної Республіки фактично є найстарішим білоруським урядом у вигнанні у сучасному світі. Білоруську державу зі столицею в Мінську проголосили 9 березня 1918 року відповідно до Другої Статутної грамоти. Зберігала ознаки суверенітету над певними територіями понад 6 місяців, а також під час Слуцького повстання, що тривало понад місяця – із кінця листопада до 31 грудня 1920 року.

Із 1997 року Раду БНР очолює Івонка Сурвілла (на фото). 

Також читайте: БФ «Вільна Білорусь» створив Білоруський центр національної пам’яті в Україні

Support the project here:

DONATE

Відгуки

Немає відгуків.

Залишити коментар

Оцінити
Відправити

Copyright © 2017-2024 by ZahidFront. Powered by BDS-studio.com

Підпишіться на ЗІФ у Facebook: